ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Αναστέλλουν την επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια

Αναστέλλουν την επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια

Σε αναστολή της κινητοποίησης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων του, προχώρησαν τα διαγνωστικά εργαστήρια όλης της χώρας.

Την απόφαση ανακοίνωσε την Τετάρτη το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΥΠΙ), εκτιμώντας ότι καλύπτεται από τις ρυθμίσεις που έγιναν και τους ρυθμούς εξόφλησης των οφειλών από τον Οργανισμό.

Μεταξύ των ρυθμίσεων, τις οποίες χαρακτηρίζουν ως θετικές, οι ιδιοκτήτες των εργαστηρίων περιλαμβάνουν και την έκδοση της υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 372Β της 18ης Φεβρουαρίου 2016), με την οποία η συμμετοχή των ασφαλισμένων δεν γίνεται επί τις ασφαλιστικής τιμής της εξέτασης, αλλά επί του κρατικού τιμολογίου.

Με την εν λόγω απόφαση πάντως, επέρχονται σημαντικές αυξήσεις –έως και 100%- στη συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Η ΠΟΣΥΠΙ χαρακτηρίζει θετική και τη μηνιαία έκδοση της υποχρεωτικής έκπτωσης προς τον ΕΟΠΥΥ (rebate) ανά πάροχο, εκτιμώντας ότι έτσι το πληρωτέο ποσό είναι και το πραγματικό.

Οι ιδιοκτήτες των εργαστηρίων καλύπτονται, επίσης, από την κατάργηση (από την 1η Ιανουαρίου) της παρακράτησης 10% και από την εκκαθάριση και αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ του 2013.

Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων, το προεδρείο της ΠΟΣΙΠΥ αποφάσισε την αναστολή της επίσχεσης μέχρι τέλος Μαρτίου. Στο διάστημα αυτό, θα είναι σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΠΥΥ, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στις εξελίξεις και αφού επανεκτιμήσει τα αποτελέσματα, θα αποφασίσει ανάλογα.

 

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen