ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Β.Ανεμοδουρά: Σημαντική η επιστροφή των γιατρών ΠΕΔΥ - Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις χωρίς αμφισβήτηση

Την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που δικαιώνει 187 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ, οι οποίοι απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν να κλείσουν τα ιατρεία τους (με τον νόμο Γεωργιάδη), χαιρετίζει η πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και μέλος του Συλλόγου κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, ζητώντας από την πολιτεία την εφαρμογή των αποφάσεων χωρίς «αμφισβήτηση».

Β.Ανεμοδουρά: Σημαντική η επιστροφή των γιατρών ΠΕΔΥ - Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις χωρίς αμφισβήτηση

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

«Προσωπικά, επειδή βίωσα όλα τα τεκταινόμενα εκείνων των ημερών του 2014 και του μετέπειτα αγώνα μαζί με πολλούς συναδέλφους που δεν πρόδωσαν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, σε αντίθεση με κάποιους που γνωρίζουμε το «σκοτεινό» τους ρόλο χαιρετίζω την απόφαση αυτή», τονίζει στο onMed η κυρία Ανεμοδουρά, με την οποία επικοινωνήσαμε.

Η ίδια στην επικοινωνία που είχαμε, επιχειρεί να σκιαγραφήσει την απόφαση αυτή, μέσα από την εμπειρία της και τι σημαίνει για το ιατρικό σώμα. Παράλληλα, εμφανίζεται αιχμηρή κατά του πρώην υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, προτείνοντας να διωχθεί ποινικά. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τι λένε οι δικαστικές αποφάσεις επαναφοράς των απολυμένων Ιατρών του ΕΟΠΥΥ το 2014 που βγήκαν πριν λίγες μέρες ;

- ΟΙ αποφάσεις λένε : ότι οι Ιατροί επιστρέφουν στις θέσεις που ήταν επί 15 έως 35 χρόνια εργαζόμενοι δηλαδή να επιστρέψουν στο λειτούργημά τους ως επιστήμονες με σεβασμό στην ειδικότητα τους και του έργου της.
- Οι αποφάσεις λένε : ότι ήταν λάθος και άδικες οι απολύσεις των 3.000 Ιατρών των μονάδων του ΕΟΠΥΥ αλλά και των 1300 Ιατρών που υπηρετούν τώρα αλλά με Ασφαλιστικά Μέτρα.
- Οι αποφάσεις λένε : κρυφτείτε εσείς που δημιουργήσατε , ψηφίσατε και εφαρμόσατε αυτό το νόμο που είχε βλαπτικές συνέπειες και στους εργαζομένους στην υγεία αλλά και στους πολίτες.
- Οι αποφάσεις λένε : ότι όλοι οι Ιατροί, βάση της αρχής της αναλογικότητας πρέπει να διεκδικήσουνε τις θέσεις τους κι αυτοί ακόμη που από «αηδία» έφυγαν και «έριξαν μαύρη πέτρα πίσω» όταν για να μη χάσει τη δόξα κάποιος μέσα σε είκοσι μέρες απέλυσε κι άλλαξε τις εργασιακές σχέσεις 5500 ιατρών, μείωσε , υποβάθμισε και κατέστησε ανεπαρκή την περίθαλψη 11.000.000 πολιτών.

Για να μη χάσει τη δόξα αγνόησε τους νέους ιατρούς ώστε να έχουν εργασιακό διέξοδο και για να χρυσώσει την αδικία της απόλυσης εγκλώβισε με υποβαθμισμένες συμβάσεις, μα στην ουσία απλήρωτους εκατοντάδες συμβεβλημένους Ιατρούς».

12oi13p2io1p32io1p32

Μετά από τα ανωτέρω, καταλήγει η κυρία Ανεμοδουρά, αξίζει να ζητηθεί από τους Ιατρούς η ποινική δίωξη του πρώην υπουργού που εμπνεύστηκε, έγραψε κι εφάρμοσε τον «διαβόητο» νόμο με τις εις βάρος των Ιατρών άδικες αντεργατικές διώξεις που σκοπό είχαν την κοινωνική, επαγγελματική επιστημονική τους εξόντωση.

Για την ιστορία να πούμε, ότι από τους 5.500 περίπου γιατρούς του ΕΟΠΥΥ διαφόρων ειδικοτήτων απολύθηκαν 3.000 με τον νόμο 4238/2014 του Άδωνη Γεωργιάδη και εξ αυτών οι 1.500 προσέφυγαν στα δικαστήρια.

Το Πρωτοδικείο έκρινε ότι ο νόμος 4238/2014 είναι αντισυνταγματικός, καθώς παραβιάζει τις αρχές της αναλογικότητας και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης, και αντίθετος στην Ε.Σ.Δ.Α., γιατί παραβιάζει το δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Και αυτό, επειδή επιβάλλει άμεσα καθεστώς αποκλειστικής απασχόλησης στους γιατρούς, χωρίς να προβλέπει μεταβατική περίοδο προσαρμογής.

Διαβάστε ακόμη:

Δικαίωση για 187 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ από το Πρωτοδικείο Αθηνών