ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ο ΙΣΑ ζητά να μάθει για την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων

Στοιχεία σχετικά με την πορεία εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των παρόχων υγείας, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αλλά και από τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας.

Ο ΙΣΑ ζητά να μάθει για την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων

Στην επιστολή του ο ΙΣΑ αναφέρει τα εξής:

«Στα πλαίσια ενημέρωσης που λαμβάνουμε σχετικά με την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις. προς την χώρα μας, όπως είναι γνωστό εγκρίθηκε η εκταμίευση της πρώτης δόσης ύψους 1,1 δις. Όσον αφορά τα 1,7 δισ. ευρώ για την συνέχιση του προγράμματος της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου θα εκταμιευτούν κοντά στο τέλος του μήνα μόλις το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να παρουσιάσει στοιχεία με τα οποία να αποδεικνύει ότι τα 1,8 δισ. ευρώ που δόθηκαν τον Ιούνιο έχει καταλήξει στην αποπληρωμή οφειλομένων προς ιδιώτες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των παρελθόντων ετών, έχει αναφέρει ότι έχει δοθεί η εντολή από τον ΕΟΠΥΥ στα επιμέρους ταμεία να εκκαθαρίσουν και να ενταλματοποιήσουν τις σχετικές δαπάνες, ώστε να έχουν αποδοθεί έως τέλος του έτους 2016. Σχετικά με το παρακρατηθέν 10% των δαπανών των ετών 2012-2015 θα πραγματοποιηθεί εκκαθάριση προκειμένου να καταβληθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Συνεπεία λοιπόν αυτών των σημαντικών εξελίξεων, απαιτούμε την άμεση ενημέρωσή μας αναφορικά με την πορεία εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ετών 2012 και πριν, ενόψει της εκταμίευσης των δόσεων, αλλά και για την εκκαθάριση του παρακρατηθέντος ποσοστού 10% των ετών 2012-12015, καθώς και των τρεχουσών δαπανών του ΕΟΠΥΥ.

Η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των υπολοίπων οφειλόμενων ποσών προς τους συμβεβλημένους ιατρούς είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου επιτέλους οι γιατροί να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι απαραίτητη προϋπόθεση εκταμίευσης της επόμενης δόσης είναι η προηγούμενη εκκαθάριση και πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες.

Διαβάστε ακόμη:

Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τα ληξιπρόθεσμα στους παρόχους υγείας, αλλά με «κούρεμα» έως 25%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ