ΦΑΡΜΑΚO

Κατάθεση Κουρουμπλή για την τεχνητή έλλειψη φαρμάκων

Στο Πταισματοδικείο Αθηνών κατέθεσε σήμεραο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος καιβουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ  Παναγιώτης Κουρουμπλής, για την υπόθεση της τεχνητής έλλειψης φαρμάκων.
Κατάθεση Κουρουμπλή για την τεχνητή έλλειψη φαρμάκων

Στο Πταισματοδικείο Αθηνών κατέθεσε σήμεραο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος καιβουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, για την υπόθεση της τεχνητής έλλειψης φαρμάκων.

Ο κ. Κουρουμπλής, προχώρησε στηνενέργεια αυτή, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου, οοποίος είχε ενημερωθεί σχετικά με την υπ΄ αριθμόν 4710/4.12.2012κοινοβουλευτική ερώτηση του Π. Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Υγείας για τηνυπόθεση της τεχνητής έλλειψης φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Ο Π. Κουρουμπλής μεταξύ άλλωναναφέρθηκε στην παραβίαση των νόμων εκ μέρους των πολυεθνικών φαρμακευτικώνεταιρειών για έγκαιρη διάθεση φαρμάκων στα κανάλια διανομής, στηνπαραβίαση του υγιούς ανταγωνισμού λόγω των εμποδίων που δεν επιτρέπουν τηνεισαγωγή παράλληλου φαρμάκου καθώς και στην προκλητική και εκρηκτικήφοροαποφυγή των ως άνω εταιρειών. Τέλος, επεσήμανε ότι οι τεχνητέςελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, εκθέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών και δητων καρκινοπαθών γεγονός το οποίο και διώκεται σύμφωνα με τα άρθρα 306 και 307του Ποινικού Κώδικα.