ΦΑΡΜΑΚO

«Χαρακώματα» Χατζηδάκη – Γεωργιάδη για τα φαρμακεία – super market

Νέο μέτωπο ανοίγει στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με αφορμήτο tool-kit του ΟΟΣΑ που προβλέπει την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκωνακόμη και σε super-markets.

«Χαρακώματα» Χατζηδάκη – Γεωργιάδη για τα φαρμακεία – super market

Νέο μέτωπο ανοίγει στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με αφορμήτο tool-kit του ΟΟΣΑ που προβλέπει την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκωνακόμη και σε super-markets.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει έτοιμος ναφέρει τη σχετική διάταξη στη Βουλή, μαζί με την απελευθέρωση της πώλησης ψωμιούκαι την επέκταση του χρόνου ζωής του γάλακτος, ωστόσο σε αυτή την προοπτικήφέρεται να αντιδρά ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας αφενός ναμην ανοίξει η αγορά ή, αν αυτό συμβεί, να προβλέπεται τουλάχιστον η παρουσίαφαρμακοποιού στους χώρους πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Κατά πληροφορίες, μάλιστα, οι δύο υπουργοί διασταύρωσαν ταξίφη τους κατά το «μίνι υπουργικό» συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατοστο Μαξίμου, ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

«Τίθεται θέμα δημόσιας υγείας» σημείωσε το πρωί σεσυνέντευξή του, ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μετά τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ αλλά καιτην αδιάκριτη εισαγωγή των αμφίβολης ποιότητας γενοσήμων στη Δημόσια Υγεία,εμφανίζεται τώρα διστακτικός! Η αιτία εντοπίζεται στο φόβο που έχει η κυβέρνησηέναντι του σεναρίου να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο στο χώρο της Υγείας. Άλλωστε,οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, πριν ακόμη ξεκινήσει ηδιαδικασία μετακίνησής τους στο ΕΣΥ, και το τελευταίο που επιθυμεί ο κ.Γεωργιάδης είναι να βρεθεί απέναντι και σε «λουκέτο» στα φαρμακεία όλης τηςχώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης έχει δεσμευτεί έναντιτης τρόικας για την προώθηση των συγκεκριμένων αλλαγών ενώ σε αντίστοιχεςδηλώσεις για την εφαρμογή του tool-kit έχει προβεί, κατά το παρελθόν, και οΠρωθυπουργός. Ωστόσο, καθώς η παράμετρος του πολιτικού κόστους ζυγίζει όλο καιπερισσότερο, ενόψει και εκλογών, στην κυβέρνηση, ουδεμία βεβαιότητα υπάρχει γιατην προώθηση των εν λόγω μέτρων.


Διαβάστε επίσης:

Το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων και οι αντιφάσεις του κ. Γεωργιάδη





Ο Άδωνις παραδέχτηκε την παράδοση της ΠΦΥ στην Task Force




Ο Άδωνις εξετάζει να «κόψει» πάνω από 1.000 αποζημιούμενα φάρμακα




Με κυρώσεις απειλούνται οι γιατροί για το πλαφόν στις συνταγές φαρμάκων




Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία η μείωση του ορίου συνταγογράφησης





Πρωτοφανές: «Ντελίβερι» φαρμάκων από ταχυδρόμους!