ΦΑΡΜΑΚO

Ταραχή στο υπ. Υγείας από την εκλογή Λουράντου. Τι λέει ο νέος πρόεδρος του ΠΦΣ

Πονοκέφαλο για την κυβέρνηση αποτελεί η εκλογή Λουράντου στο τιμόνι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και μάλιστα σε μία περίοδο που η Νέα Δημοκρατία αναζητεί συμμάχους για συνδικαλιστική ειρήνη, ενόψει των πιο κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Ταραχή στο υπ. Υγείας από την εκλογή Λουράντου. Τι λέει ο νέος πρόεδρος του ΠΦΣ

Μάλιστα, όταν έμαθε ο υπ. Υγεάις τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη γενική συνέλευση του Πανελλήνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου , χαμογελώντας είπε σε συνεργάτες του όλο νόημα: "Τέλεια...".

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και πρόεδρος πλέον και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, ήταν φιλικά προσκείμενος στη ΝΔ στο παρελθόν, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει κατακρίνει πολλές φορές την κυβέρνηση κρατώντας μεγάλες έως και τέραστιες αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Μπορεί η ΝΔ να έχασε μετά από 30 χρόνια ένα από τα πιο ισχυρά προπύργιά της, τους φαρμακοποιούς, ο υπ. Υγείας Μάκης Βορίδης γνωρίζει πολύ καλά ότι τώρα που ξεκινούν οι νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα ΜΗΣΥΦΑ, θα έχει απέναντί του τον Κωνσταντίνο Λουράντο, ο οποίος μετά την εκλογή του δήλωσε στο ygeia360 ότι "εάν η κυβέρνηση τολμήσει να δώσει τα ΜHΣΥΦΑ στα supermarket, τότε να ξέρει ότι θα πάει μέχρι τις εθνικές εκλογές με κλειστά τα φαρμακεία όλης της χώρας".

Μαχητικός και συγκρουσιακός - με θετικά τις περισσότερες φορές για τους φαρμακοποιούς αποτελέσματα - ο Κ. Λουράντος, γνωρίζει πολύ καλά πότε και με ποιο τρόπο πρέπει να διεκδικήσει δυναμικά ένα αίτημα του κλάδου και πότε όχι.

Το κεφάλαιο ΜΗΣΥΦΑ ανοίγει σε μία δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση, αφού γνωρίζει ότι αν ενδώσει τελικά στις πιέσεις της τρόικας, θα βρει απέναντί της τον Κ. Λουράντο, ο οποίος όμως στο μεταξύ θα πρέπει να επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να ενώσει τους φαρμακοποιούς, μετά από ένα πολύμηνο διχασμό.

Είναι χαρακτηριστικό το ευχαριστήριο μήνυμά του, στη σελίδα του στο facebook:

"Αντιλαμβάνομαι τις προσδοκίες σας που πηγάζουν από το "καινούργιο" και αισθάνομαι την ευθύνη και το βάρος που δημιουργείται από αυτές...

Γνωρίζω τα λάθη του παρελθόντος από τα οποία πρέπει ΟΛΟΙ να διδαχθούμε...

Πιστεύω ότι η διαστρωμάτωση του κλάδου μας (όπως και όλου του Ελληνικού λαού) μας έχει χωρίσει σε πολλά κομμάτια και έχει αποβεί μοιραία στη μέχρι σήμερα αντιμετώπιση των προβλημάτων...

Αλλά κυρίως γνωρίζω - όπως και εσείς - ότι πρέπει να ξαναβρεθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να ξαναβρούμε την αισιοδοξία μας και την αξιοπρέπειά μας ... και θα κάνω τα πάντα γι αυτό...

Να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε τα πάντα να μην σας απογοητεύσουμε ...

Και αυτό δεν είναι προεκλογική υπόσχεση!".

Διαβάστε επίσης

Εκλογές ΠΦΣ: Νέος πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Λουράντος

ΠΦΣ: Η Γενική Συνέλευση εκλέγει νέο πρόεδρο - τα προγνωστικά & η ανατροπή μετά από 30 χρόνια