ΦΑΡΜΑΚO

Συνεδριάζει η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων με ατζέντα 600 γενόσημα & 60 πρωτότυπα

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων στο υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί της Πέμπτης είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας, καθώς οι επιχειρήσεις αναμένουν τιμές σε πολλά φάρμακα γενόσημα και πρωτότυπα.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων με ατζέντα 600 γενόσημα & 60 πρωτότυπα

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή- η οποία συνεδριάζει και πάλι μετά από μεγάλη καθυστέρηση- αναμένεται να τιμολογήσει 600 γενόσημα και 60 πρωτότυπα φάρμακα, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν πρώτη φορά στην ελληνική αγορά. Στα παραπάνω φαρμακευτικά σκευάσματα, περιλαμβάνονται και νέες δραστικές ουσίες.

Παράλληλα με την τιμολόγηση, οι εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχανιών, αναμένουν και την πολυπόθητη διόρθωση λαθών από το τελευταίο δελτίο τιμών του Αυγούστου. Ήδη 500 ενστάσεις εκκρεμούν για διορθώσεις λαθών από τις εταιρείες, ένας αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος.

Ένα θέμα ωστόσο που καίει ιδιαίτερα τους επικεφαλής των επιχειρήσεων, είναι τι μέλλει γενέσθαι με τα 277 φάρμακα τα οποία όπως καταγγέλει ο ΣΦΕΕ, βρίσκονται κάτω από το μέσο όρο των τριών χωρών της Ευρώπης, με αποτέλεσμα η χώρα μας να παρανομεί. Ωστόσο, για τα 277 αυτά φάρμακα, στελέχη του υπουργείου Υγείας, αναφέρουν ότι έχουν υποβάλλει μόνο 18 ενστάσεις οι εταιρείες, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη.

Μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων αλλά και επικεφαλής φαρμακοβιομηχανιών, δηλώνουν πάντως απαισιόδοξοι για την έκβαση της τύχης των σκευασμάτων αυτών.

Διαβάστε ακόμη:

Λιντζέρης: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου παίρνουν τιμή όλα τα φάρμακα

Μειωμένη δαπάνη, clawback, rebate και ΦΥΚ: Εξίσωση για γερούς λύτες & γερά νεύρα