ΦΑΡΜΑΚO

Συνάντηση Βορίδη - ΠΦΣ: Ένα «έντιμο αδιέξοδο» - Όταν ο υπουργός ζητά λύσεις από τον κλάδο

Μία εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα θέματα από μηδενική βάση, χωρίς ύφος, αλαζονεία, αλλά και χωρίς ειδήσεις, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και του νέου προεδρείου του ΠΦΣ το μεσημέρι της Παρασκευής.

Συνάντηση Βορίδη - ΠΦΣ: Ένα «έντιμο αδιέξοδο» - Όταν ο υπουργός ζητά λύσεις από τον κλάδο

Στην πρώτη τους δίωρη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, τα μέλη του ΠΦΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κων. Λουράντο, άνοιξαν την βεντάλια όλων των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, όπως ωράριο, ιδιοκτησιακό καθεστώς, ΜΥΣΗΦΑ, μείωση ποσοστού κέρδους, φαρμακευτική δαπάνη, πτωχευμένα φαρμακεία, και είναι γεγονός ότι απέναντί τους βρήκαν έναν καλό ακροατή, πλην όμως όχι έτοιμο να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους.

Για την ακρίβεια θα λέγαμε, όπως προέκυψε από την συζήτηση, ο ίδιος ο υπουργός Υγείας ζητά λύσεις από τους φαρμακοποιούς προκειμένου να δει κατά πόσο θα μπορέσει να τις υιοθετήσει ή όχι.

Όπως μεταφράζουν τα ίδια τα μέλη του ΔΣ του ΠΦΣ την συνάντηση, υπήρξε ένα έντιμο αδιέξοδο στο οποίο ωστόσο, ο κ. Βορίδης άφησε ανοιχτές πόρτες. Φέρτε μου συγκεκριμένες προτάσεις, τόνισε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι «φυσικά δεν είναι δυνατόν, να αποφασίσει για κάτι το οποίο είναι πάνω από την συγκυβέρνηση, ωστόσο οτιδήποτε άπτεται του δημοσίου συμφέροντος και δη της δημόσιας υγείας μπορούμε να το συζητήσουμε με καλή πίστη». Για παράδειγμα, αναφορικά με το ωράριο- το οποίο αποτελεί τεράστιο μπελά για τον κλάδο- ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στο προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, επεσήμανε ότι βρείτε μου μία λύση η οποία να εξυπηρετεί και εσάς και τους πολίτες.

Πάντως οι φαρμακοποιοί διαπίστωσαν ότι ο υπουργός Υγείας αφέθηκε στην συζήτηση, δεν έδειξε καθόλου ίχνη αλαζονείας, είχε διάθεση να ακούσει και να αντιληφθεί τι συμβαίνει, θέλει να βοηθήσει, αρκεί, να μην έρθει σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης. Και βεβαίως, αναμένει τις ...λύσεις, από τους ίδιους τους φαρμακοποιούς. Άρα το δια ταύτα είναι προβληματικό!

Διαβάστε ακόμη:

Τι θα βγάλει η σημερινή πρώτη συνάντηση Βορίδη-ΠΦΣ; Όλη η ατζέντα της συζήτησης