ΦΑΡΜΑΚO

Roche: Εξαγορά της CAPP Medical με στόχο την γονιδιακή έρευνα

Την εξαγορά της CAPP Medical, μιας εταιρείας γονιδιωματικής έρευνας που ιδρύθηκε από ογκολόγους του πανεπιστημίου Stanford και από πεπειραμένα στελέχη του κλάδου με σκοπό την εξέλιξη της τεχνολογίας προσυμπτωματικού ελέγχου και παρακολούθησης του καρκίνου μέσω ανίχνευσης της παρουσίας ελεύθερα κυκλοφορούντος καρκινικού DNA στο αίμα (circulating tumor DNA, ctDNA), ανακοινώνει η φαρμακευτική Roche.

Roche: Εξαγορά της CAPP Medical με στόχο την γονιδιακή έρευνα

Η πρωτοποριακή τεχνολογία της CAPP Medical προορίζεται για απομόνωση και ποσοτικό προσδιορισμό μικρών ποσοτήτων ctDNA με μια απλή αιμοληψία, και έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιλογή της αντικαρκινικής θεραπείας, στην παρακολούθηση της ανταπόκρισης του όγκου και της αντίστασης στη θεραπεία.

Ο Roland Diggelmann, COO της Roche Diagnostics, δήλωσε πως «Η Roche θεωρεί ότι οι στοχευμένες, υψηλής ποιότητας μέθοδοι αλληλούχησης επόμενης γενιάς (next-generation sequencing, NGS) από μια απλή αιμοληψία μπορούν να προσφέρουν πολύ πιο έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και να αλλάξουν τις συνήθεις πρακτικές στην παρακολούθηση αυτού , ενώ ίσως αποδειχθούν πολύ πιο οικονομικές σε σύγκριση με τις καθιερωμένες μέχρι σήμερα μεθόδους παρακολούθησης της πορείας της νόσου με απεικόνιση PET και CT. Η τεχνολογία της CAPP Medical για την ανίχνευση ελεύθερου κυκλοφορούν καρκινικού DNA στο αίμα μπορεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις διαγνωστικές επιλογές που προσφέρει η Roche στους ασθενείς και να παράσχει πολύτιμη υποστήριξη στα υπό ανάπτυξη φαρμακευτικά προϊόντα για την ογκολογία μέσω των αντίστοιχων κλινικών δοκιμών».

Ο διευθύνων σύμβουλος της CAPP Medical, Ashok Krishnamurthi, ανέφερε πως «Η εξαγορά αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της Roche στη βελτίωση των μεθόδων εξέτασης για τον καρκίνο. Είμαστε πεπεισμένοι πως η Roche είναι η πιο κατάλληλη εταιρεία για να εξελίξει την τεχνολογία αυτή και να αναδείξει όλες τις δυνατότητές της».

Πληροφορίες για την CAPP Medical

Η CAPP Medical είναι μια ιδιωτική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και εδρεύει στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Αναπτύσσει ανατρεπτικές τεχνολογίες μη επεμβατικής ανίχνευσης καρκίνου σε υγρά με χρήση μεθόδων αλληλούχησης DNA επόμενης γενιάς. Η τεχνολογία αυτή παρέχει ευαισθησία και ειδικότητα χωρίς να χρειάζεται βελτιστοποίηση για τον εκάστοτε ασθενή. Η βάση της τεχνολογίας της CAPP Medical είναι η σχεδίαση των μεθόδων ανίχνευσης και η χρήση βιοπληροφορικής, που επιτρέπουν την ανίχνευση πολλαπλών μεταλλάξεων σε μία ανάλυση. Έτσι επιτυγχάνεται ταχεία ανίχνευση του καρκίνου, ώστε να παρέχονται χρήσιμα αποτελέσματα στους κλινικούς ιατρούς, να επιταχύνεται η ανάπτυξη των ογκολογικών φαρμάκων και να συμπληρώνονται οι σημερινές μέθοδοι διάγνωσης, με οικονομικώς συμφέροντα και επεκτάσιμο τρόπο.

Διαβάστε ακόμη:

«For Her»: Καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο της γυναίκας από τη Roche Hellas

Roche Hellas: Τιμητικό βραβείο για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών

HPV: Μελέτη δείχνει την ανωτερότητα της εξέτασης cobas της Roche

Παπ-τεστ και προφυλακτικό: Ασπίδες στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Ο συνδυασμός τεστ HPV και τεστ Παπ η καλύτερη επιλογή

HPV: Μελέτη δείχνει την ανωτερότητα της εξέτασης cobas της Roche