ΦΑΡΜΑΚO

Το υπ. Υγείας αυξάνει τα όρια δαπανών στο ΕΣΥ, για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φαρμάκων

Την αύξηση του ορίου δαπανών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ιδιαιτέρως αυτών που παρέχουν φαρμακευτικά σκευάσματα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (αντιρετροϊκά, ογκολογικά, αυξητική ορμόνη κτλ), ενέκρινε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Το υπ. Υγείας αυξάνει τα όρια δαπανών στο ΕΣΥ, για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φαρμάκων

Στην ενέργεια αυτή, προχώρησε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη συγκεκριμένων φαρμάκων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομεία της χώρας.

Στόχος του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου, είναι με την παραπάνω ενέργεια να διασφαλιστεί η κανονικότητα στην παροχή φαρμάκων, η κάλυψη των αναγκών των ευαίσθητων ομάδων και η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

Να σημειώσουμε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό, είχαν εκπέμψει SOS για τις ελλείψεις φαρμάκων στο νοσοκομείο. Στεγνά από φάρμακα όμως (εκτός από τα αναλώσιμα) είναι και άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ, καθώς οι προϋπολογισμοί έχουν εξαντληθεί και όλο σχεδόν το ΕΣΥ βρίσκεται για ακόμη μία φορά στο κόκκινο.

Διαβάστε ακόμη:

Συναγερμός στον Ευαγγελισμό: Στεγνώνει από φάρμακα το νοσοκομείο