ΦΑΡΜΑΚO

Tην άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε αντιρετροϊκά φάρμακα, ζητά ο ΙΣΑ

Την άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε αντιρετροϊκά φάρμακα ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, έχοντας γίνει αποδέκτης της αγωνίας οροθετικών ασθενών, όπως αναφέρει, οι οποίοι λόγω της έλλειψης των εν λόγω σκευασμάτων σε πολλά νοσοκομεία της χώρας δεν δύνανται να λάβουν τη θεραπεία τους.

Tην άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε αντιρετροϊκά φάρμακα, ζητά ο ΙΣΑ

«Τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται επαναλαμβανόμενες ελλείψεις στα συγκεκριμένα σκευάσματα στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας και αυτό παρά το ότι οι ανάγκες ανά νοσοκομείο είναι καταγεγραμμένες για τους υπάρχοντες ασθενείς και προβλέψιμες για τους νέους ασθενείς, λόγω της υποχρεωτικής και κεντρικής καταγραφής και παρακολούθησης όλων των νέων κρουσμάτων», σημειώνει ο ΙΣΑ.

«Οι ελλείψεις αυτές έχουν ως συνέπεια την αύξηση του κινδύνου αποτυχίας της συγκεκριμένης αγωγής για τους οροθετικούς ασθενείς και την αποσταθεροποίηση της υγείας τους» προσθέτει.

Το πλήρες κείμενιο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς τον Υπουργό Υγείας
κ. Ανδρέα Ξανθό
Αθήνα, 7/12/2015
ΑΠ 7835

«Κύριε Υπουργέ,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει γίνει αποδέκτης της αγωνίας οροθετικών ασθενών, οι οποίοι λόγω της έλλειψης των αντιρετροϊκών φαρμάκων σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας δεν δύνανται να λάβουν την θεραπεία τους.

Όπως σας είναι γνωστό η λήψη αντιρετροϊκών φαρμάκων μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο θνησιμότητας των οροθετικών ασθενών , όπως και την πρόκληση επιπλοκών, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα ερευνών στον χώρο του HIV.

Παρά ταύτα τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται επαναλαμβανόμενες ελλείψεις στα συγκεκριμένα σκευάσματα στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας κι αυτό παρά το ότι οι ανάγκες ανά νοσοκομείο είναι καταγεγραμμένες για τους υπάρχοντες ασθενείς και προβλέψιμες για τους νέους ασθενείς λόγω της υποχρεωτικής και κεντρικής καταγραφής και παρακολούθησης όλων των νέων κρουσμάτων.

Οι ελλείψεις λοιπόν αυτές έχουν ως συνέπεια την αύξηση του κινδύνου αποτυχίας της συγκεκριμένης αγωγής για τους οροθετικούς ασθενείς και την αποσταθεροποίηση της υγείας τους, ως εκ τούτου πρέπει άμεσα να μεριμνήσετε ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις αυτές και να λάβετε κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε να μην συμβεί η κατάσταση αυτή στο μέλλον.
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας για την διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας υγείας».

Διαβάστε ακόμη:

Επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος ασθενών, λόγω των επικείμενων αλλαγών σε διοικήσεις νοσοκομείων

Χωρίς φάρμακα τα νοσοκομεία - Οροθετικοί στο Λαϊκό χωρίς θεραπεία επί 3 εβδομάδες

Νίκος Καρβούνης: Επιτέλους, η ελπίδα έρχεται στην υγεία και στην περίθαλψη

Καταγγελίες Ξανθού για τους διοικητές του ΕΣΥ: «Αποκαλύπτουν» ελλείψεις γιατί θα αλλάξουν ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ