ΦΑΡΜΑΚO

Ν. Δ: Στα τυφλά η θεραπεία των ασθενών με aids - Στον αέρα εδώ και 1,5 χρόνο οι ιατρικοί έλεγχοι

Με τυφλά μάτια και χωρίς κανέναν ιατρικό έλεγχο δίνεται η φαρμακευτική αγωγή στους φορείς του HIV (AIDS), όπως τονίζει η Νέα Δημοκρατία, η οποία απευθύνει ερώτημα στον υπουργό Υγείας, τονίζοντας «Γιατί καθυστερείτε επί 1,5 χρόνο τους ιατρικούς ελέγχους του ιικού φορτίου και της μοριακής αντοχής των φορέων από τον ιό HIV (AIDS)

Ν. Δ: Στα τυφλά η θεραπεία των ασθενών με aids - Στον αέρα εδώ και 1,5 χρόνο οι ιατρικοί έλεγχοι

Την ερώτηση, υπογράφουν 22 βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Η υποβάθμιση της Υγείας δεν έχει τελειωμό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει στα χέρια μας, έχουν σταματήσει, εδώ και ενάμιση (1,5) χρόνο, οι παραγγελίες των εξετάσεων για τον ιατρικό έλεγχο των νοσούντων από τον ιό HIV (AIDS).

Οι εξετάσεις αυτές αφορούν τον έλεγχο του ιικού φορτίου και της μοριακής αντοχής και πρέπει να γίνονται δύο (2) φορές το χρόνο. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων παρακολουθούμενων ατόμων που είναι φορείς του ιού HIV (AIDS) ανέρχεται στους 8.600, οι οποίοι, όπως φαίνεται, αδυνατούν πλέον να παρακολουθήσουν την πορεία της νόσου. Αυτό έχει ως συνέπεια οι Ιατροί στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων να δίνουν φαρμακευτική αγωγή χωρίς να έχουν καμία πρόσφατη ιατρική εξέταση στα χέρια τους. Οι πρακτικές αυτές θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των νοσούντων, καθώς ο κίνδυνος βλάβης της υγείας των ασθενών, λόγω υποτροπής της κατάστασής τους και ενεργοποίησης της μεταδοτικότητας της νόσου, μεγαλώνει κατακόρυφα, με την έλλειψη παρακολούθησής τους. Οι λανθασμένες προτεραιότητες και οι λάθος πρακτικές σας δείχνουν εμφανώς την αδιαφορία σας σχετικά με τις τόσο σοβαρές επιπτώσεις που φέρει η απουσία των ιατρικών εξετάσεων στη συχνότητα που πρέπει να γίνονται.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1) Γιατί καθυστερείτε επί 1,5 χρόνο τους ιατρικούς ελέγχους του ιικού φορτίου και της μοριακής αντοχής των φορέων από τον ιό HIV (AIDS);

2) Πότε σκοπεύετε να δώσετε το «πράσινο φως» στους ως άνω ασθενείς να συνεχίσουν να παρακολουθούν σωστά και ανελλιπώς την πορεία της νόσου;

3) Η διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια υλικού σε τιμές συμφέρουσες για το δημόσιο, είναι στις υποχρεώσεις σας, όπως άλλωστε και η ασφάλεια των ασθενών. Πότε σκοπεύετε να ολοκληρώσετε τις διαδικασίες έτσι ώστε να επιτευχθούν και οι δύο αυτοί στόχοι;»

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ

ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ

ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΙΜΟΣ

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ

ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ)

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ