ΦΑΡΜΑΚO

Έξαλλος ο ΦΣΑ για σκεύασμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο & στοχοποιεί τους φαρμακοποιούς

Την άμεση παρέμβαση των αρχών και την αποκατάσταση της νομιμότητας, καθώς ελλοχεύουν σοβαρότατοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και την επιστημονική ακεραιότητα των φαρμακοποιών, ζητά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, με αφορμή σκεύσμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Έξαλλος ο ΦΣΑ για σκεύασμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο & στοχοποιεί τους φαρμακοποιούς

Όπως αναφέρει ο ΦΣΑ, πρόκειται για αμφιβόλου προέλευσης σκεύασμα με την ονομασία Osteoren, το οποίο διαφημίζεται στο facebook και στο internet ως "φάρμακο" για τους πόνους των αρθρώσεων και την αποκατάσταση της φυσικής τους λειτουργίας, και μάλιστα χωρίς παρενέργειες.

Σύμφωνα με τον ΦΣΑ, «Πέρα όμως από τις παραπλανητικά διαφημιστικά μηνύματα, που είναι δυστυχώς συχνό φαινόμενο στο διαδίκτυο, η προβολή του συγκεκριμένου προϊόντος ξεπερνά τα όρια, βάζοντας στο στόχαστρο τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι τάχα -ως άπληστοι- κρύβουν από τον κόσμο το προϊόν αυτό. Συγκεκριμένα σε αυτόν τον ιστότοπο, αναφέρεται: «Χάος στα φαρμακεία της Αθήνας ή πώς οι άπληστοι φαρμακοποιοί έκρυβαν το καλύτερο φάρμακο της Ευρώπης για τη θεραπεία των αρθρώσεων!»

Το εν λόγω site μάλιστα φέρει και πλαστογραφημένο λογότυπο του υπουργείου Υγείας και ένα μενού που προσπαθεί να δείχνει σαν να είναι ιστότοπος του υπουργείου, με επιλογές όμως που οδηγούν σε διαφημιστική καταχώρηση του προϊόντος».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, αφότου πληροφορήθηκε την ύπαρξΉ του και θέλοντας να προστατέψει τη δημόσια υγεία αλλά και το κύρος του επιστήμονα φαρμακοποιού, υπέβαλε άμεσα έγγραφη αναφορά-καταγγελία κατά του προϊόντος προς:

- την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

- την Αστυνομική διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

- τον Ε.Ο.Φ.

- το Σ.Ε.Υ.Υ.Π.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν την άμεση παρέμβαση των συγκεκριμένων αρχών και την αποκατάσταση της νομιμότητας, καθώς ελλοχεύουν σοβαρότατοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και την επιστημονική ακεραιότητα των φαρμακοποιών. Περαιτέρω δε επίκειται και καταγγελία στο Συνήγορο του Καταναλωτή.

Διαβάστε ακόμη:

Κατασχέθηκαν πλαστά φάρμακα αξίας 51 εκατ. δολαρίων - Τι λένε οι φαρμακοποιοί