ΦΑΡΜΑΚO

Πατούλης: Φαρμακευτική πολιτική για τον ασθενή & την εξυγίανση του συστήματος υγείας

Tην ανάγκη χάραξης μιας φαρμακευτικής πολιτικής, με κριτήριο το όφελος του ασθενή και την εξυγίανση του συστήματος ώστε να καταστεί βιώσιμο, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στην Πρωτοχρονιάτικη πίτα που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου. 

Πατούλης: Φαρμακευτική πολιτική για τον ασθενή & την εξυγίανση του συστήματος υγείας

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής αγωγής αποτελεί τον πυλώνα της θεραπείας και είναι ευθύνη επιστημονικά και δεοντολογικά του γιατρού, ο οποίος πρέπει να έχει τη δυνατότητα να συνταγογραφεί το ενδεδειγμένο σκεύασμα, για τον ασθενή του.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Το ελληνικό φάρμακο μπορεί να δώσει την απάντηση στο αίτημα για ποιοτικές θεραπείες σε προσιτή τιμή που αποτελεί το ζητούμενο σε αυτή τη συγκυρία. H ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική αναπτυξιακή δύναμη, την οποία πρέπει να αξιοποιήσει η χώρα μας. Δυστυχώς όμως βλέπουμε ότι υπάρχει η αδυναμία χάραξης μιας πολιτικής που να υπηρετεί το όφελος του ασθενή και του συστήματος υγείας. Χρειάζονται γενναίες μεταρρυθμίσεις που θα ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας και όχι κακές αντιγραφές από άλλα συστήματα υγείας, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα».

Διαβάστε ακόμη:

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται κλειστοί προϋπολογισμοί ανά θεραπευτική κατηγορία

Ξανθός: Επουλώνουμε τις πληγές μας - Ναι στον ειλικρινή διάλογο με τη φαρμακοβομηχανία



PhRMA Innovation Forum: Η καινοτομία αντιμετωπίζεται ως δαπάνη - Όχι σε ένα ακόμη αδιέξοδο

Ξανθός: Το 2018 θα είναι η χρονιά της ΠΦΥ - Το σύστημα ενισχύεται με 450 μόνιμους γιατρούς

Αγωνία ΣΦΕΕ για το 2018: Το τέλος της Επιτροπείας θα φέρει άραγε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις;