ΦΑΡΜΑΚO

ΕΜΑ: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την έγκριση των εγκαταστάσεων στο Άμστερνταμ

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την έγκριση των εγκαταστάσεων του ΕΜΑ (του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων) στο Άμστερνταμ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

ΕΜΑ: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την έγκριση των εγκαταστάσεων στο Άμστερνταμ

Έτσι, η έδρα του Οργανισμού (για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί και η Ελλάδα σφόδρα να θυμίσουμε) δεν αλλάζει, καθώς πρόσφατα, οι ιταλικές αρχές, διεκδίκησαν εκ νέου, τη φιλοξενία του ΕΜΑ, μετά τις δηλώσεις της ολλανδικής κυβέρνησης ότι το κτίριο που θα στεγάσει τον Οργανισμό μετά το Brexit δεν θα είναι έτοιμο.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΕΜΑ, τα μέλη του Δ.Σ. συνεδρίασαν εκτάκτως, προκειμένου να συζητήσουν και να ενημερωθούν για τις προσωρινές αλλά και για τις τελικές εγκαταστάσεις στο 'Αμστερνταμ και έμειναν ικανοποιημένοι από την πρόταση των Ολλανδών αντιπροσώπων.

Το καινούριο κτίριο στην περιοχή Zuidas, που θα είναι ειδικά διαμορφωμένο για τον ΕΜΑ, δεν θα είναι έτοιμο μέχρι τις 30 Μαρτίου 2019, όταν ο EMA θα πρέπει να είναι πλήρως λειτουργικός, αλλά οι Ολλανδοί έχουν διαθέσιμο προσωρινό κτίριο στην περιοχή Sloterdijk. Το Δ.Σ. του Οργανισμού ενημερώθηκε για το προσωρινό κτίριο Spark, το οποίο θα ανακαινισθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του EMA και θα διατεθεί την 1η Ιανουαρίου 2019, γεγονός που θα επιτρέψει στον EMA να μεταφέρει όλο το προσωπικό στο 'Αμστερνταμ πριν από τα τέλη Μαρτίου 2019, ημερομηνία του επίσημου Brexit. Αυτή η προσωρινή λύση εξασφαλίζει την επιχειρηματική συνέχεια του EMA στο Αμστερνταμ έως ότου ολοκληρωθεί το νέο μόνιμο κτίριο στις 15 Νοεμβρίου 2019.

Επιπρόσθετα, οι εκπρόσωποι της ολλανδικής κυβέρνησης παρουσίασαν λεπτομέρειες για το μόνιμο κτίριο και δεσμεύτηκαν για την ομαλή μετάβαση από το προσωρινό στο μόνιμο κτίριο, το οποίο αναμένεται να ανταποκριθεί στις μακροπρόθεσμες απαιτήσεις του EMA.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτές τις δεσμεύσεις, αλλά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης του κτιρίου πρέπει ο σχετικός φάκελος με επιπρόσθετα στοιχεία και πληροφορίες να υποβληθεί στην αρμόδια για τον προϋπολογισμό αρχή (αποτελούμενη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο).

Με πληροφορίες από τον Φαρμακευτικό Κόσμο

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου: Η Ιταλία ανοίγει ξανά τη διεκδίκηση της έδρας



Ν.Δ. για τη μεταφορά του ΕΜΑ στο Άμστερνταμ: Χάθηκε μία ακόμη ευκαιρία ανάπτυξης...

Στο Άμστερνταμ η έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Ποια πόλη θα τον φιλοξενήσει

ΠΦΣ: Οι φαρμακοποιοί στηρίζουν τη μετεγκατάσταση του ΕΜΑ στην Αθήνα - Δείτε το video

ΕΟΦ: Η πρόκληση του Brexit & η μιζέρια της υποστελέχωσης...

Αισιοδοξία για τη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Φωτήλας: Η ΝΔ λέει Ναι για την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Ο ΕΜΑ στην Αθήνα: Κατατίθεται σήμερα στην ΕΕ ο ελληνικός φάκελος - Προσδοκίες και δυνατότητες