ΦΑΡΜΑΚO

Ελονοσία: Περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια για έρευνα από τη Novartis

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια ετοιμάζεται να επενδύσει η Novartis τα επόμενα 5 χρόνια, για την προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης θεραπειών επόμενης γενιάς, αναφορικά με την καταπολέμηση της εμφάνισης ανθεκτικότητας στην αρτεμισίνη και σε άλλα ανθελονοσιακά φάρμακα που χρησιμοποιούνται.

Ελονοσία: Περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια για έρευνα από τη Novartis

Η εταιρεία θα υλοποιήσει επίσης, μια στρατηγική δίκαιης τιμολόγησης, προκειμένου να είναι προσιτές οι θεραπείες αυτές όταν διατεθούν στους ασθενείς από χώρες όπου ενδημεί η ελονοσία. Προκειμένου να συμβάλλει στον στόχο του ΠΟΥ για μείωση της σχετιζόμενης με την ελονοσία παιδικής θνησιμότητας κατά τουλάχιστον 90% έως το 2030, η Novartis θα βοηθήσει στην περαιτέρω επέκταση της πρόσβασης στα παιδιατρικά ανθελονοσιακά φάρμακα και θα υλοποιήσει προγράμματα ενίσχυσης του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης σε 4 χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

«Η ανθεκτικότητα στη θεραπεία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την απίστευτη πρόοδο που έχει συντελεστεί στη μάχη κατά της ελονοσίας τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε. Για τον λόγο αυτό, δεσμευόμαστε για την προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης θεραπειών επόμενης γενιάς», δήλωσε ο Vas Narasimhan, CEO της Novartis. «Ταυτόχρονα, πρέπει να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι η καινοτομία μας φτάνει σε αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες».

Η επένδυση έρευνας και ανάπτυξης έχει ως στόχο την προώθηση της γραμμής ανάπτυξης προϊόντων της Novartis κατά της ελονοσίας έως το 2023 και την ολοκλήρωση ενός πλήρους παγκόσμιου προγράμματος κλινικών δοκιμών για τα νέα μας ανθελονοσιακά υποψήφια φάρμακα KAF156 και KAE609 (επί του παρόντος σε Φάση IIb και IIa αντίστοιχα1).

Και τα δύο προέρχονται από νέες κατηγορίες φαρμάκων που επιλέχθηκαν για την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν την ελονοσία με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τις τρέχουσες θεραπείες. Οι πληροφορίες αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για την ανάπτυξη ικανοτήτων και δυνατοτήτων, για τη δημιουργία των μελλοντικών κέντρων κλινικών δοκιμών, ώστε τα φάρμακα να μπορούν να αξιολογηθούν στους πληθυσμούς στους οποίους είναι περισσότερο απαραίτητα. Η επένδυση περιλαμβάνει επίσης νέες χρήσεις της τεχνολογίας για τον προσδιορισμό των περιοχών όπου το φορτίο της ελονοσίας είναι μεγαλύτερο.

Διαβάστε ακόμη:

Novartis: Άνοιγμα στις νευροεπιστήμες με την εξαγορά της αμερικανικής AveXis



Συμφωνία Glaxo & Novartis - Η Novartis επικεντρώνεται στην ογκολογία

Novartis Hellas: Είμαστε κοντά στον ασθενή, τους επαγγελματίες υγείας & το προσωπικό μας

Παγκόσμια Ημέρα Ελονοσίας 2017: «Ας βάλουμε οριστικά τέλος στην ελονοσία»



Έτσι θα προστατευτούμε εφέτος από τα κουνούπια: Εγκύκλιος Μπασκόζου σε Δήμους & Περιφέρειες

«Προνομιακός» τόπος τα Βαλκάνια για ασθένειες που μεταδίδονται με τα κουνούπια

Τα 3 συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα αντικουνουπικό σπρέι