ΦΑΡΜΑΚO

«Πρωταγωνιστής της Ελληνικής Οικονομίας» η Shire Hellas

Το επιχειρηματικό βραβείο «Πρωταγωνιστής Ελληνικής Οικονομίας» έλαβε η Shire Ελλάδος από την Direction Business Network, για τις επιδόσεις της και τη συνεισφορά της στην Εθνική Οικονομία. Η διάκριση βασίστηκε σε συγκεκριμένους δείκτες με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

«Πρωταγωνιστής της Ελληνικής Οικονομίας» η Shire Hellas

Το βραβείο παρέλαβε κατά την πρόσφατη τελετή απονομής, ο κ. Χρήστος Δάκας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Shire Ελλάδος ο οποίος δήλωσε: «Στη Shire, παραμένοντας πιστοί στη δέσμευσή μας, έχουμε εδώ και χρόνια αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την έρευνα και ανάπτυξη θεραπειών για σπάνιες και σοβαρές παθήσεις, προς όφελος των ασθενών. Μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αυτό το βραβείο έρχεται να μας δώσει ελπίδα ότι το έργο όλων μας στη Shire Ελλάδος, στηρίζει την υγιή οικονομική πορεία της εταιρείας μας και το αφιερώνω σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας μας».

Όπως ανέφερε ακόμη, «Η Shire προσπαθεί να υποστηρίξει τους ασθενείς με σπάνιες παθήσεις και να είναι ο πρωταθλητής τους. Η παρουσία μας στα νέα γραφεία μας σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική επένδυση που κάνει η Shire στην Ελλάδα δίνοντας μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και το μέλλον της Ελλάδας, παρά τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η φαρμακευτική βιομηχανία στη χώρα μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαδικασία αξιολόγησης συμμετείχαν σημαντικές βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες κρίθηκαν βάσει συγκεκριμένων οικονομικών δεικτών. Από την αξιολόγηση αυτή προέκυψε η φετινή λίστα των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν ως «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» του 2017. Οι επιχειρήσεις αυτές παρουσιάζονται αναλυτικά στον αντίστοιχο επιχειρηματικό οδηγό ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τα βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας»

Τα βραβεία – θεσμός στο ελληνικό επιχειρείν. Ένας θεσμός που επιβραβεύει τις επιχειρήσεις εκείνες που πρωταγωνιστούν ανοίγοντας δρόμους και στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί συνέχεια της ετήσιας επιχειρηματικής έκδοσης “Οι Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας” και τα βραβεία που απονέμονται προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία δημοσιευμένων ισολογισμών και τη γενική εικόνα και εκτίμηση της αγοράς για την πορεία των επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Οι Άριστοι της πραγματικής οικονομίας αναδεικνύονται στην επίσημη τελετή απονομής, η οποία στηρίζεται από σημαντικές επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων και αποτυπώνεται σε αναμνηστική πολυτελή έκδοση με τον ίδιο τίτλο.

Αναλυτικότερα, στην εκδήλωση τιμώνται οι Πρωταγωνιστές των Κλάδων, που αποτελούν τις κορυφαίες επιχειρήσεις βασικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, οι Greek Business Champions, επιχειρήσεις που με τις οικονομικές επιδόσεις τους διακρίθηκαν την τελευταία διετία, οι Ιστορικές Επιχειρήσεις σύμφωνα με το έτος ίδρυση τους, οι επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για την προσπάθειά τους στους τομείς της Ανάπτυξης και των Επενδύσεων, οι εταιρείες που πρωταγωνιστούν στο πεδίο της Επιχειρηματικής Εξωστρέφειας, οι επιχειρήσεις που εν μέσω κρίσης κατόρθωσαν να επανακάμψουν και να αναπτυχθούν.

Τέλος, απονέμεται το βραβείο, η Επιχείρηση της χρονιάς η οποία αναδεικνύεται μέσα από το ίδιο το ελληνικό επιχειρείν και αποτελεί την κορυφαία διάκριση της διοργάνωσης καθώς επίσης και το Αριστείο Διεθνούς Έλληνα Επιχειρηματία, το οποίο απονέμεται σε Έλληνα Επιχειρηματία που διαπρέπει εκτός συνόρων.

Διαβάστε ακόμη:

Σπάνιες παθήσεις: Το 25% των ασθενών χρειάστηκε 5-30 χρόνια για να διαγνωσθεί