ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα 7 στοιχεία που εξαφανίζουν τις ρυτίδες!

Θέλετε να έχετε σφριγηλό δέρμα, δυνατά και πλούσια μαλλιά και να προλάβετε την εμφάνιση ρυτίδων;

Τα 7 στοιχεία που εξαφανίζουν τις ρυτίδες!

Θέλετε να έχετε σφριγηλό δέρμα, δυνατά και πλούσια μαλλιά και να προλάβετε την εμφάνιση ρυτίδων;

Τότε σύμφωνα με τους ειδικούς, το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να βεβαιωθείτε πως προσλαμβάνετε 7 συγκεκριμένα στοιχεία, είτε μέσω της διατροφής σας είτε με τη μορφή συμπληρωμάτων.

Δείτε ποια είναι αναλυτικά:

Kολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι ένα δομικό συστατικό, που βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητα και σφριγηλότητά του. Καθώς δεν μπορούμε να το προσλάβουμε σχεδόν από καμία τροφή, ο μόνος τρόπος είναι τα συμπληρώματα διατροφής.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι σημαντικότατο στοιχείο της ανθρώπινης διατροφής και διευκολύνει την απορρόφηση του ασβεστίου και της βιταμίνης D.

Βιταμίνη Β1

Η βιταμίνη Β1 συμβάλλει στην απελευθέρωση ενέργειας μέσω ρύθμισης του μεταβολισμού του λίπους, των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών. Βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία των νεύρων και αυξάνει την πνευματική δραστηριότητα και τον μυϊκό τόνο.

Βιταμίνη Β2

Η βιταμίνη Β2 συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού, τη δημιουργία υγιούς δέρματος, νυχιών και μαλλιών. Επιπλέον, καταπραΰνει οιδήματα στο στόμα, τα χείλη, τη γλώσσα και βοηθά στην όραση.

Βιταμίνη Β5

Η βιταμίνη Β5 βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού και τη σύνθεση ορμονών, την ομαλή ανάπτυξη του σώματος και του κεντρικού νευρικού συστήματος. Επίσης, βοηθά στην καλή λειτουργία των επινεφριδίων και μετατρέπει τη ζάχαρη και το λίπος σε ενέργεια.

Βιταμίνη Β6

Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη φυσιολογική ενεργειακή απόδοση του μεταβολισμού των αμινοξέων, των λιπών και των πρωτεϊνών. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, ενώ η λειτουργία της είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού και του μυϊκού συστήματος.

Πυρίτιο

Το πυρίτιο συμβάλλει στη δημιουργία πιο ελαστικού και σφριγηλού δέρματος, δυναμώνει τα μαλλιά και βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων που δέχεται ο ανθρώπινος οργανισμός.