ΟΜΟΡΦΙΑ

Πεπτίδια: Τι είναι και πώς βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος

Τα πεπτίδια είναι σύνθετα μόρια που αποτελούνται είτε από μικρού είτε από μεγάλου μήκους αλυσίδες αμινοξέων. Τα αμινοξέα είναι τα δομικά συστατικά των πρωτεϊνών.

Πεπτίδια: Τι είναι και πώς βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος

Τα πεπτίδια έχουν την ικανότητα να διαπερνούν την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος και να ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Επειδή τα πεπτίδια είναι μικροσκοπικά και διαπερνούν με ευκολία την επιδερμίδα, δίνουν «σήμα» στο δέρμα να αρχίσει να επουλώνεται και να αποκαθιστά τις βλάβες. Τα πεπτίδια αποτελούν λοιπόν βασικό συστατικό σε αρκετά προϊόντα αντιγήρανσης, καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναπλήρωση του χαμένου κολλαγόνου, της δομικής πρωτεΐνης του δέρματος που το διατηρεί νεανικό και σφριγηλό.

Με την πάροδο των ετών, τα αποθέματα κολλαγόνου που διαθέτουμε μειώνονται, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ρυτίδες και το δέρμα να χαλαρώνει. Αφού το κολλαγόνο είναι πρωτεΐνη που αποτελείται από αλυσίδες αμινοξέων συνδεδεμένες μεταξύ τους με πεπτιδικούς δεσμούς, τα προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν πεπτίδια βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας.

Μπορείτε να βρείτε τα πεπτίδια είτε σε κρέμες είτε σε συμπυκνωμένο ορό. Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας ώστε να σας προτείνει ένα προϊόν που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.