ΟΜΟΡΦΙΑ

Αλκοόλ & δίαιτα: Πέντε tips για να τα συνδυάσεις

Η υγιής προσπάθεια απώλειας βάρους δεν πρέπει να συνεπάγεται τον αποκλεισμό του αλκοόλ, ειδικά για όσους το απολαμβάνουν και το θεωρούν μέσο κοινωνικοποίησης.

Αλκοόλ & δίαιτα: Πέντε tips για να τα συνδυάσεις

Σχετική έρευνα μάλιστα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μικρές έως μέτριες ποσότητες αλκοόλ παίρνουν λιγότερο βάρος με την πάροδο των χρόνων και έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου.

Αν θέλετε λοιπόν να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το ποτό σας, χωρίς να χαλάσετε την αποτελεσματικότητα της δίαιτας, ακολουθήστε τα παρακάτω tips:

Κάντε το ποτό σας πιο ελαφρύ

Δεν χρειάζεται να απαρνηθείτε το αγαπημένο σας ποτό, αν όμως βάζετε στο τζιν τόνικ που το «φορτώνει» με 80 θερμίδες, αντικαταστήστε το με κάποιο αναψυκτικό που έχει μηδέν θερμίδες ή με λίγο φρέσκο χυμό.

Αποφύγετε τα κοκτέιλ

Μια μαργαρίτα ή κάποιο άλλο κοκτέιλ με ζάχαρη μπορεί να περιέχει από 450 έως 600 θερμίδες! Αντί αυτών μπορείτε να πιείτε μια τεκίλα με λίγο φρέσκο χυμό και μια φέτα λάιμ ή μια βότκα με αναψυκτικό με μηδέν θερμίδες.

bigstock Lime Spritzer 128348393

Κρασί και καθαρά οινοπνευματώδη

Προτιμήστε το κρασί και τα καθαρά οινοπνευματώδη ποτά που δίνουν περίπου 90 θερμίδες ανά μερίδα.

Πάρτε τον χρόνο σας

Αν σκοπεύετε να πιείτε μόνο ένα ποτό ζητήστε τη... μεγάλη εκδοχή του. Για παράδειγμα, ένα μαρτίνι είναι ένα απλό λικέρ, χτυπημένο όμως στο σέικερ με πάγο και λίγες σταγόνες αρωματικού βερμούτ γίνεται ένα γευστικό κοκτέιλ που περιέχει μόλις 160 θερμίδες.

Γνωρίστε τα spritzers

Τα spritzers είναι τα ιδανικά ποτά για το καλοκαίρι. Αποτελούνται από κρασί και αεριούχο νερό και περιέχουν τις μισές θερμίδες αλλά και τη μισή ποσότητα αλκοόλ από ένα κανονικό ποτήρι κρασί, δηλαδή περίπου 50 θερμίδες ανά ποτήρι.

Διαβάστε επίσης:

Πόσες θερμίδες έχει ένα σφηνάκι;

Καρκίνος δέρματος: Πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για κάθε αλκοολούχο ποτό που πίνετε

Καφές, αλκοόλ, σοκολάτα: Σε ποια ποσότητα... σκοτώνουν