ΟΜΟΡΦΙΑ

Έγχρωμοι φακοί επαφής: Τι πρέπει να ξέρετε πριν τους επιλέξετε

Πολλοί άνθρωποι, ειδικά οι γυναίκες, επιλέγουν να αλλάξουν το χρώμα των ματιών τους, χρησιμοποιώντας έγχρωμους φακούς επαφής.

Έγχρωμοι φακοί επαφής: Τι πρέπει να ξέρετε πριν τους επιλέξετε

Αυτό γίνεται είτε για καλλωπιστικούς λόγους ή για να καλύψουν κάποιο πρόβλημα (σε κάποιους ανθρώπους π.χ. λείπει ένα τμήμα της ίριδας).

Στο εμπόριο κυκλοφορούν φακοί επαφής σε διάφορα χρώματα, ενώ η διάρκεια ζωής τους ποικίλλει από ένα μήνα έως τρία χρόνια.

Όπως συμβαίνει με τους φακούς οράσεως, έτσι και με τους έγχρωμους φακούς πρέπει να ακολουθούνται συγκεκριμένες οδηγίες εφαρμογής και συντήρησης:

-Οι φακοί επαφής δεν πρέπει να καθαρίζονται με υγρά καθαρισμού που περιέχουν υπεροξείδιο του οξυγόνου, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν το χρώμα τους.

-Ξεκινήστε σταδιακά τη χρήση των φακών σας κατά την πρώτη περίοδο, αρχίζοντας από μία ώρα και στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά το χρόνο χρήσης τους. Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα για να διαπιστώσετε αν τα μάτια σας ανέχονται τους φακούς επαφής ή σας δημιουργούν κάποιο πρόβλημα.

-Επιλέξτε την κατάλληλη απόχρωση φακών, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι αν το χρώμα των ματιών σας είναι πολύ σκούρο, μετά την εφαρμογή τα μάτια σας θα δείχνουν πιο σκούρα από το φυσικό σας.

-Φροντίζετε πάντα για τον σχολαστικό καθαρισμό των φακών σας.

-Πριν τους πιάσετε για να τους εφαρμόσετε, πλύνετε τα χέρια σας πολύ καλά.

-Εφαρμόστε τους φακούς πριν το μακιγιάζ και αφαιρέστε τους πριν τον καθαρισμό του προσώπου από μακιγιάζ.

-Μην δανείζετε ποτέ τους φακούς σας και μην κοιμάστε φορώντας τους.

Διαβάστε επίσης:

Ψαλίδα στα μαλλιά: Δείτε πώς θα την αποφύγετε

Γιατί μυρίζει το στόμα το πρωί