ΟΜΟΡΦΙΑ

Ζυγαριά: Οι 4 περιπτώσεις που πρέπει να την αποφεύγεις

Κάποιοι άνθρωποι είναι συμφιλιωμένοι με την ιδέα ότι το βάρος δεν είναι παρά ένας αριθμός.

Ζυγαριά: Οι 4 περιπτώσεις που πρέπει να την αποφεύγεις

Αν όμως κάνετε δίαιτα και γυμναστική και θέλετε να ελέγξετε πόσο αποτελεσματικές είναι, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τους «ύπουλους» παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τον αριθμό που δείχνει η ζυγαριά σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι το καθημερινό ζύγισμα δεν είναι σύμμαχός σας. Αν ακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους, το ιδανικό είναι να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα, λένε οι ειδικοί.

Αν είστε σε φάση συντήρησης, ανεβαίνετε στη ζυγαριά μία φορά κάθε δύο εβδομάδες τους πρώτους 3-6 μήνες μετά την απώλεια βάρους και στη συνέχεια μία φορά τον μήνα.

Δείτε σε ποιες περιπτώσεις η ζυγαριά μπορεί να σας «κοροϊδέψει»:

Μετά από σκληρή προπόνηση

Η έντονη άσκηση προκαλεί έκκριση υγρών στους μύες, μια διαδικασία που βοηθά στην ενδυνάμωση και την επούλωσή τους. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα η ζυγαριά να σας δείχνει βαρύτερη, λόγω της αύξησης του μυϊκού όγκου. Περιμένετε να περάσουν τουλάχιστον δύο μέρες και ζυγιστείτε μετά.

Μετά από πολύωρη πτήση

Τέσσερις ή περισσότερες ώρες παραμονής στο αεροπλάνο προκαλούν ανισορροπία των υγρών και των ηλεκτρολυτών στον οργανισμό και μπορεί να οδηγήσουν στην αύξηση του βάρους. Αν πρέπει πάντως να ζυγιστείτε οπωσδήποτε μετά από μια πολύωρη πτήση, φροντίστε κατά τη διάρκειά της να πίνετε άφθονο νερό και αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη, που προκαλούν αφυδάτωση.

bigstock Weight gain woman getting dres 48482855

Μετά από κατανάλωση αλμυρών τροφών

Αν φάγατε σούσι ή σούπα ή κάποιο άλλο γεύμα με πολύ αλάτι καλό είναι να μην ζυγιστείτε, καθώς τα αλμυρά γεύματα προκαλούν κατακράτηση υγρών και κατά συνέπεια αύξηση του βάρους. Αφήστε να περάσει μία μέρα μετά την κατανάλωση γεύματος με πολύ αλάτι και ζυγιστείτε μετά.

Την εβδομάδα πριν την περίοδο

Οι ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στο σώμα σας 5 μέρες πριν την έμμηνο ρύση προκαλούν κατακράτηση υγρών και φούσκωμα. Για να είναι ακριβές το αποτέλεσμα ζυγιστείτε μετά την 2η ή 3η ημέρα του κύκλου.

Σε γενικές γραμμές, η καλύτερη ώρα για να ζυγίζεστε είναι το πρωί, πριν φάτε ή πιείτε οτιδήποτε και αφού έχετε πάει στην τουαλέτα.

Διαβάστε επίσης:

Κατακράτηση υγρών: Δείτε αν έχετε με αυτό το απλό τεστ