ΟΜΟΡΦΙΑ

Η γυμναστική που σου εγγυάται επίπεδη κοιλιά

Οι κοιλιακοί δεν αρκούν για να καταφέρεις –επιτέλους– να απαλλαγείς από το επίμονο λίπος που έχει συσσωρευτεί στην περιοχή της κοιλιάς.

Η γυμναστική που σου εγγυάται επίπεδη κοιλιά

Μια δυναμική προπόνηση που ενεργοποιεί ολόκληρο το σώμα σου και μεγιστοποιεί τις καύσεις είναι ο ιδανικός τρόπος να «στεγνώσεις» και κυρίως να αποκτήσεις την πολυπόθητη επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεσαι!

Αυτή η «θαυματουργή» γυμναστική ονομάζεται υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT) και έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι μπορεί να σου χαρίσει το σώμα που ονειρεύεσαι!

bigstock Woman Lying On Mat Doing Stret 151712018

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sports Medicine and Physical Fitness, το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής, το οποίο περιλαμβάνει μικρά «ξεσπάσματα» έντονης άσκησης και σύντομα ενδιάμεσα διαλείμματα, θα σε βοηθήσει να χάσεις περισσότερα κιλά αλλά και πόντους από την κοιλιά.

Στο πλαίσιο της μελέτης, ζητήθηκε από 39 εθελοντές να γυμνάζονται τέσσερις φορές την εβδομάδα για διάστημα οκτώ εβδομάδων συνολικά. Οι μισοί συμμετέχοντες ακολούθησαν ένα πρόγραμμα καρδιοαναπνευστικών ασκήσεων και ασκήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης, ενώ οι άλλοι μισοί ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε επίσης HIIT.

Η δεύτερη ομάδα έχασε συνολικά περισσότερο βάρος από την πρώτη αλλά επίσης και περισσότερους πόνους από την κοιλιά. Παράλληλα, η ομάδα της διαλειμματικής προπόνησης παρουσίασε μείωση στα αποθέματα σπλαγχνικού λίπους, του επικίνδυνου λίπους που συσσωρεύεται βαθιά στην κοιλιά και συνδέεται με σοβαρές επιπλοκές για την υγεία, όπως ο διαβήτης τύπου 2. Τέλος, η ομάδα της διαλειμματικής προπόνησης παρουσίασε και βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας ενώ η άλλη ομάδα όχι.

Χάρη στη σύντομη αλλά εξαιρετικά δυναμική διαλειμματική προπόνηση το σώμα φτάνει στα όριά του κι έτσι μεγιστοποιούνται οι καύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σημειώνουν οι ερευνητές.

Χρειάζεσαι κάτι άλλο για να πειστείς; Μάλλον όχι... Βάλε λοιπόν αυτή τη μορφή γυμναστικής στη ζωή σου και δες το σώμα σου να μεταμορφώνεται!

Δες κι αυτό:

Το 7λεπτο workout που συνιστούν οι επιστήμονες (βίντεο)

Πέντε παραλλαγές της «σανίδας» για να δυναμώσεις τους κοιλιακούς σου