ΟΜΟΡΦΙΑ

Αλκοόλ: Πώς επηρεάζει την επιδερμίδα και πόσο διαρκεί η επίδρασή του

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ δεν προκαλεί μόνο hangover και αύξηση βάρους, αλλά έχει επιπτώσεις και στην επιδερμίδα.

Αλκοόλ: Πώς επηρεάζει την επιδερμίδα και πόσο διαρκεί η επίδρασή του

Σχετική έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση αλκοόλ σε ποσότητα μεγαλύτερη των 14 μονάδων έχει τοξική επίδραση στον οργανισμό και προκαλεί βλάβες στην επιδερμίδα του γυναικείου προσώπου, οι οποίες είναι ορατές το επόμενο πρωί. Οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο επηρεάζουν την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και η αφυδάτωση το μέτωπο, το πηγούνι και τα χείλη, προκαλώντας γραμμές και ρυτίδες. Τα σπασμένα αιμοφόρα αγγεία στα μάγουλα και τη μύτη προκαλούν ερυθρότητα και χαλάρωση της επιδερμίδας.

Μία μονάδα αλκοόλ αντιστοιχεί σε 125 ml κρασί ή 330 ml μπίρα ή 30 ml αποσταγμένο ποτό (όπως ουίσκι ή βότκα), με καθένα από αυτά τα αλκοολούχα να περιέχει περίπου 12,5 γραμμάρια αιθανόλης.

hangover man

Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, οι γυναίκες δεν πρέπει να καταναλώνουν πάνω από επτά αλκοολούχα ποτά σε εβδομαδιαία βάση. Πολλές γυναίκες, όμως, καταναλώνουν τέτοιες ή και μεγαλύτερες ποσότητες ακόμη και μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο ή κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας, οι ειδικοί έχουν καταλήξει στη διαπίστωση ότι ενώ το hangover μπορεί να υποχωρήσει μετά από 24 ώρες, οι επιπτώσεις στο δέρμα μιας γυναίκας 40 ετών μπορεί να διαρκέσουν έως και 28 ημέρες!

Οι γυναίκες μικρότερης ηλικίας μπορείς να επανέλθουν ταχύτερα, αλλά ακόμη και στις 20χρονες οι επιπτώσεις διαρκούν εβδομάδες.

Το δέρμα των ανδρών επανέρχεται πιο γρήγορα σε σχέση με των γυναικών, χρειάζονται όμως και αυτοί τουλάχιστον μία εβδομάδα για να επανέλθουν μετά από μία νύχτα υπερκατανάλωσης αλκοόλ.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατάχρηση αλκοόλ και ειδικά λευκού κρασιού από τις γυναίκες συνδέεται με έως και κατά 49% αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης ροδόχρου ακμής.

Πηγή: express.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα ενισχύσετε το φυσικό σας κολλαγόνο

Δέρμα: Πώς το επηρεάζει η αφυδάτωση του οργανισμού