ΟΜΟΡΦΙΑ

Νικήστε την κυτταρίτιδα με τη δύναμη του ανανά (video)

Ο ανανάς είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, αφού η γεύση του φέρνει στο μυαλό εικόνες από παραλίες και καταγάλανα νερά.

Νικήστε την κυτταρίτιδα με τη δύναμη του ανανά (video)

Ταιριάζει υπέροχα στις δροσερές φρουτοσαλάτες, στα smoothies ή και σε κοκτέιλ και ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά υγιεινός και θρεπτικός. Έχει ελάχιστες θερμίδες και παρέχει στον οργανισμό πολύτιμα συστατικό όπως το κάλιο, το μαγγάνιο, ο χαλκός, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Β6.

Το γνωρίζατε όμως ότι εκτός από όλα αυτά μπορεί να βοηθήσει και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας;



Η δράση του ανανά ενάντια στην κυτταρίτιδα οφείλεται στο ένζυμο βρωμελίνη του εξωτικού φρούτου. Η βρωμελίνη έχει την ιδιότητα να «μπλοκάρει» την ορμόνη βραδυκινίνη, η οποία προωθεί τη συσσώρευση του λίπους και προκαλεί κατακράτηση υγρών, κάνοντας έτσι πιο εμφανή τον ενοχλητικό φλοιό πορτοκαλιού.

Ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσετε τον ανανά ως «όπλο» κατά της κυτταρίτιδας είναι να φτιάξετε ένα σπιτικό αναζωογονητικό ποτό χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκο ανανά και νερό. Αφού ξεφλουδίσετε τον ανανά, κόψτε το ένα τέταρτο του φρούτου σε κομμάτια και προσθέστε τα σε ένα μπουκάλι με ένα λίτρο νερό. Αφήστε το μπουκάλι στο ψυγείο όλο το βράδυ και το πρωί θα έχετε ένα σούπερ ενυδατικό ποτό πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Συνδυάζοντας τον ανανά με το νερό –αντί να καταναλώσετε σκέτο το φρούτο ή τον χυμό του– θα πετύχετε ακόμη καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού σας, η οποία είναι απαραίτητη για να γίνει λιγότερο εμφανής η κυτταρίτιδα.

Αποφύγετε τα έτοιμα ποτά και τους χυμούς με ανανά, καθώς συχνά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

Δείτε κι αυτό:

Η θρεπτική αξία του ανανά – Πόσες θερμίδες έχει

Οι 10 top ενυδατικές τροφές που πρέπει να καταναλώνετε το καλοκαίρι (pics)