ΟΜΟΡΦΙΑ

Έλαιο αβοκάντο: Δείτε τα 8 οφέλη του στα νύχια, στα μαλλιά και στην επιδερμίδα

Το έλαιο από αβοκάντο περιέχει ωμέγα τρία λιπαρά οξέα και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, D και Ε. 

Έλαιο αβοκάντο: Δείτε τα 8 οφέλη του στα νύχια, στα μαλλιά και στην επιδερμίδα

Δείτε με ποιους τρόπους λοιπόν μπορεί να ωφελήσει την επιδερμίδα σας:

Ενυδάτωση και θρέψη

Πέρα από τη βιταμίνη Ε, το έλαιο από αβοκάντο περιέχει κάλιο, λεκιθίνη και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά που θρέφουν και ενυδατώνουν το δέρμα. Η εξωτερική στρώση του δέρματος, η επιδερμίδα, απορροφά εύκολα αυτά τα θρεπτικά συστατικά του, τα οποία συμβάλλουν στον σχηματισμό νέων κυττάρων, δηλαδή νέου δέρματος.

Ανακουφίζει από τη φλεγμονή, την ψωρίαση και το έκζεμα

Τα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες που περιέχει βοηθούν στην επούλωση του ξηρού, ερεθισμένου και λεπιοειδούς δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στο έκζεμα ή στην ψωρίαση.

Αποτρέπει και θεραπεύει την ακμή

Το έλαιο από αβοκάντο, όταν εφαρμοστεί για αρκετή ώρα, αφήνει το δέρμα ενυδατωμένο, χωρίς να αφήσει ελαιώδη υπολείμματα. Αυτό μειώνει τα συμπτώματα της ακμής και προστατεύει από την επανεμφάνισή της. Ακόμα, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που έχει το έλαιο βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας της ακμής.

bigstock Organic Cosmetics With Natural 255804736

Επιταχύνει την επούλωση των πληγών

Το έλαιο από αβοκάντο βοηθά και στην επούλωση των πληγών. Σύμφωνα με μελέτη του 2013, τα απαραίτητα λιπαρά οξέα αλλά και το ελαϊκό οξύ του αβοκάντο συμβάλλουν στη σύνθεση του κολλαγόνου, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία νέου συνδετικού ιστού.

Θεραπεύει τα εγκαύματα

Το έλαιο από αβοκάντο βοηθά στην επούλωση των πληγών και αυτόματα ανακουφίζει από τα ηλιακά εγκαύματα. Σύμφωνα με μία μελέτη, η βιταμίνη Ε, η βήτα καροτίνη, η βιταμίνη D, η πρωτεΐνη, η λεκιθίνη και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα του καταπραΰνουν το δέρμα.

Μειώνει τα σημάδια γήρανσης

Τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται στην επιδερμίδα. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καλών λιπαρών, όπως αυτά που περιέχει το αβοκάντο, βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του.

Βελτιώνει την υγεία των νυχιών

Το έλαιο από αβοκάντο χρησιμοποιείται για να αναζωογονήσει τα αφυδατωμένα νύχια και να θεραπεύσει την ευθραυστότητα τους.

Βελτιώνει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής

Εφαρμόζοντας έλαιο από αβοκάντο στο τριχωτό της κεφαλής ως ζεστή μάσκα, μπορείτε να δείτε μείωση στην πιτυρίδα και σε άλλα προβλήματα, όπως η ξηροδερμία.

Δείτε κι αυτό:

Οι απαραίτητες βιταμίνες για να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά (pics)

Καφές: Πώς θα τον χρησιμοποιήσετε για την περιποίηση των μαλλιών και του δέρματος

Μηλόξιδο: Οι beauty χρήσεις του για τα μαλλιά