ΟΜΟΡΦΙΑ

Δίαιτα του γιαουρτιού: Πόσο αποτελεσματική είναι;

Το γιαούρτι συστήνεται σε πολλές δίαιτες για απώλεια βάρους.

Δίαιτα του γιαουρτιού: Πόσο αποτελεσματική είναι;

Υπάρχουν μάλιστα δίαιτες που βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά στην κατανάλωση γιαουρτιού για την επιτάχυνση της απώλειας βάρους.

Η μείωση των θερμίδων σε συνδυασμό με άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Ωστόσο, τα γιαούρτια χωρίς λιπαρά -τα οποία συστήνονται στις περισσότερες δίαιτες- έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η οποία αυξάνει την όρεξη.

Τέτοιου τύπου περιοριστικές δίαιτες διαρκούν συνήθως δύο εβδομάδες και οι άνθρωποι που τις ακολουθούν ξαναπαίρνουν γρήγορα το βάρος που έχασαν.

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της δίαιτας του γιαουρτιού, τα προβιοτικά στο γιαούρτι συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία, τα προβλήματα του πεπτικού, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ο διαβήτης και ο αργός μεταβολισμός.

Δεν υπάρχουν όμως αποδείξεις που να στηρίζουν την αποτελεσματικότητα αυτού του διατροφικού σχήματος.

Ανασκόπηση έξι ελεγχόμενων δοκιμών διαπίστωσε τις θετικές επιδράσεις του γιαουρτιού στην επιτάχυνση της απώλειας βάρους.

Η αντικατάσταση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή χαμηλή σε πρωτεΐνη με γιαούρτι, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης και την πρόσληψη θερμίδων. Υπάρχουν όμως πολλά κενά για τον τρόπο που το γιαούρτι μπορεί να επηρεάζει το βάρος.

Οι ερευνητές είπαν ότι ενώ πολλοί άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά γιαούρτι φαίνεται να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει ακόμη πώς συμβάλλει άμεσα στον έλεγχο του βάρους.

Πηγή: Medical Daily

Διαβάστε επίσης

Πρωτεΐνες: 5 τροφές που αντικαθιστούν το κρέας (εικόνες)

Γιαούρτι: Θερμίδες, διατροφική αξία & οφέλη για την υγεία

Καρκίνος εντέρου: Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την τροφή που σκοτώνει το 75% των όγκων!