Μεταμόσχευση μαλλιών: Μαλλιά για πάντα, με ασφάλεια!

Τα μαλλιά, είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της προσωπικότητας μας και η απώλεια τους, επηρεάζει καταλυτικά την εμφάνιση και την ψυχολογία μας, πλήττοντας την αυτοπεποίθηση μας.

Σήμερα, το θέμα της τριχόπτωσης απασχολεί ένα μεγάλο μέρος του ανδρικού αλλά και του γυναικείου πληθυσμού, διεθνώς. Ωστόσο, σε αντίθεση με το παρελθόν, πλέον υπάρχουν λύσεις αφού οι σύγχρονες θεραπείες- με κυρίαρχη τη μεταμόσχευση μαλλιών- προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα και μάλιστα, είναι προσιτές για όλους.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Διεθνούς Εταιρίας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS) από το 2014 και μετά, η άνοδος στις συνεδρίες μεταμόσχευσης μαλλιών υπολογίζεται στο 60%, στοιχείο που φανερώνει ότι η εμφύτευση μαλλιών έχει πάψει να αποτελεί ταμπού και είναι ο μονόδρομος για όλους όσους θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της τριχόπτωσης αποτελεσματικά και για πάντα.

photo 2

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Τι πρέπει να προσέξεις

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, ο τομέας της μεταμόσχευσης μαλλιών έχει καταγράψει άλματα προόδου και έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά αφού πλέον, αποτελεί μια ανώδυνη και ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, λίγων μόλις ωρών. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να ξεχνάνε πως πρόκειται για μια κορυφαία ιατρική πράξη που για να εκτελεστεί σωστά και με ασφάλεια, απαιτεί εξειδικευμένες ιατρικές γνώσεις και μεγάλη εμπειρία.

Για τον λόγο αυτό, οι ειδικά εκπαιδευμένοι ιατροί που ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την θεραπεία της τριχόπτωσης, συστήνουν στους ασθενείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή τους και τους συμβουλεύουν να προχωρούν σε εκτεταμένη έρευνα πριν πάρουν την τελική απόφαση.

photo 3

Τι λένε οι ειδικοί για τις θεραπείες τριχόπτωσης

Προκειμένου να πάρουμε έγκυρες απαντήσεις που αφορούν τη μεταμόσχευση μαλλιών απευθυνθήκαμε στους ειδικούς της DHI, του κορυφαίου ιατρικού οργανισμού στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών διεθνώς, με παρουσία σε 75 πόλεις σε όλο το κόσμο, 50 χρόνια εξειδίκευσης και περισσότερους από 250.000 ικανοποιημένους ασθενείς.

«Είναι γεγονός πως η σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί την πιο αποτελεσματική θεραπεία για την οριστική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, για άνδρες και γυναίκες. Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε πως όλα ξεκινούν από την Διάγνωση της τριχόπτωσης. Η Διάγνωση είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζεται και στηρίζεται το θεραπευτικό πλάνο. Είναι ουσιαστικά το πρώτο βήμα για τον καταρτισμό του κατάλληλου πλάνου θεραπείας για κάθε ασθενή αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική» αναφέρουν τα μέλη της Ιατρικής Ομάδας της DHI και τονίζουν: «Η ασφάλεια, η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού και τα αυστηρά πρωτόκολλα που ακολουθούνται πιστά σε όλα τα στάδια της Διάγνωσης, της Πρόληψης και της Θεραπείας της τριχόπτωσης, αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την DHI και ουσιαστικά, είναι τα κρίσιμα στοιχεία που τη διαφοροποιούν από όλους τους άλλους. Πλέον, έχουμε αγγίξει τα υψηλότερα στάνταρ στο μείζον θέμα της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας της τεχνικής μας ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες προκειμένου να συνεχίσουμε να προσφέρουμε πάντα υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες. Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε πως στην DHI, όλες οι θεραπείες τριχόπτωσης εκτελούνται αποκλειστικά και μόνο από έμπειρους γιατρούς που έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από την Ακαδημία Αποκατάστασης Μαλλιών του Λονδίνου (London Hair Restoration Training Academy)».

metamosxeusi4

Ποια είναι η καλύτερη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών

Σήμερα, όσοι θέλουν να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών έχουν τρεις επιλογές: Τις τεχνικές FUT (Strip), FUE και την Direct Hair Implantation. Ποια είναι όμως η πιο σύγχρονη, ασφαλής και αποτελεσματική; Οι ειδικοί στο θέμα της τριχόπτωσης μας εξηγούν.

«Η FUT είναι μια παλαιού τύπου τεχνική που περιλαμβάνει τομές και ράμματα ενώ δεν προσφέρει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, αφήνει μόνιμα σημάδια στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Η τεχνική FUE είναι σαφώς πιο εξελιγμένη αλλά όπως και στην FUT, περιλαμβάνει διαχωρισμό των μοσχευμάτων σε μικροσκόπιο και οπές κατά το στάδιο της εμφύτευσης. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως και οι δυο τεχνικές ουσιαστικά ταλαιπωρούν τα μοσχεύματα αλλά και τον ασθενή. Στην DHI σταματήσαμε να εφαρμόζουμε αυτές τις δύο τεχνικές το 2010, όταν και αναπτύξαμε την τεχνική Direct Hair Implantation που χαρακτηρίζεται από απλότητα και υψηλή τεχνολογία, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα, κάθε φορά. Αυτό συμβαίνει γιατί με την τεχνική της DHI, η μεταφορά των μοσχευμάτων είναι άμεση, τρίχα προς τρίχα, κατευθείαν από τη δότρια στη λήπτρια περιοχή. Με τα ειδικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε, έχουμε πλέον απόλυτο έλεγχο του επιπέδου κατανομής, της γωνίας και της κατεύθυνσης της τρίχας - που είναι πολύ σημαντικό για τη φυσικότητα του αποτελέσματος. Αναμφίβολα πρόκειται για την κορυφαία τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών στον κόσμο. Τα αποτελέσματα άλλωστε, μιλούν από μόνα τους».

Σήμερα, η τεχνική Direct Hair Implantation είναι η μοναδική που διδάσκεται σε Ακαδημαϊκό επίπεδο από δημόσια ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και προσφέρεται αποκλειστικά από τα επίσημα κέντρα της DHI.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών και τις θεραπείες τριχόπτωσης DHI, απευθυνθείτε στους ειδικούς του DHI Global Medical Group:
DHI Αθήνας
Λεωφόρος Βουλιαγμένης 30, Νέος Κόσμος
Τηλεφωνικό κέντρο: 2109211630
Email: info@dhiglobal.com
https://dhi.gr