Γιατί πίσω από κάθε επιδερμίδα βρίσκεται μία ανθρώπινη ιστορία

Πράγματι, στις μέρες μας πάνω από το 1/4 του παγκόσμιου πληθυσμού ταλαιπωρείται από κάποιο δερματολογικό πρόβλημα, το οποίο δυσχεραίνει την καθημερινότητά του σε τομείς που συχνά δεν μπορούμε να αναλογιστούμε -και οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους στη συγκεκριμένη περίπτωση. Να αναφέρουμε απλώς ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), μέχρι το 2050 το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει εμφανίσει κάποια αλλεργία, ενώ σε ό,τι αφορά στο σήμερα, οι επιπτώσεις των δερματικών παθήσεων στη ζωή όσων υποφέρουν από αυτές, φαίνεται πως λαμβάνει μεγάλες και ιδιαίτερα αρνητικές προεκτάσεις. Αρκεί να σημειώσουμε πως το 50% των ανθρώπων με ακμή φαίνεται πως απομονώνεται κοινωνικά, καθώς και ότι το 70% των ατόμων με ατοπικό έκζεμα υποστηρίζει πως δυσκολεύεται να πάει στην εργασία του, λόγω της κατάστασης του δέρματός του.

derma2



Τι δείχνουν τα παραπάνω στοιχεία; Ότι η φροντίδα του δέρματος δεν είναι μόνο ζήτημα υγείας, αλλά και ζωής. Διότι εκτός από τη δυσφορία, τις ενοχλήσεις ή τη φαγούρα που μία δερματική πάθηση μπορεί να προκαλέσει, οι αλλαγές που επιφέρει στην εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου, μπορούν να αποδειχθούν αρκετές για να επηρεάσουν τη διάθεση, την αυτοπεποίθηση, την κοινωνική ζωή και την ψυχολογία του.

Ουσιαστικά, μία δερματική πάθηση μπορεί να επηρεάσει ένα άτομο σε πολλούς τομείς -από την εργασία μέχρι τις κοινωνικές επαφές με τους γύρω του- έχοντας συνεπώς έναν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής του εν γένει. Για όλους τους παραπάνω λόγους και σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, πολλοί είναι οι ειδικοί που προσπαθούν να αναδείξουν τώρα τη σημασία της φροντίδας της επιδερμίδας και της προστασίας του ευαίσθητου δέρματος, υπενθυμίζοντάς μας ότι το δέρμα δεν είναι μόνο ζήτημα υγείας, αλλά και ζήτημα ζωής.

derma3

Φέρνοντας στο προσκήνιο τη φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος

Με ποιον τρόπο μπορούμε όμως να εστιάσουμε την προσοχή μας στη φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος και να περιορίσουμε τον αρνητικό αντίκτυπο που αρκετές δερματικές παθήσεις έχουν στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων;

Η αλήθεια είναι ότι για τους ανθρώπους με πιο ευαίσθητα δέρματα και για εκείνους οι οποίοι αντιμετωπίζουν δερματικές αλλεργίες ή προβλήματα όπως η ακμή, το ατοπικό έκζεμα και οι ουλές, η φροντίδα της επιδερμίδας τους και η αποτελεσματική ανακούφισή τους από τις ενοχλήσεις που αισθάνονται, αποτελεί μία «καθημερινή» μάχη. Ωστόσο, σε μία προσπάθεια να βελτιώσουν την όψη του δέρματός τους και να ανακουφιστούν, πολλοί πάσχοντες στρέφονται σε γρήγορες και συχνά αναξιόπιστες λύσεις και προϊόντα -που σε κάποιες περιπτώσεις καταλήγουν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι ειδικοί «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου», υπογραμμίζοντας πως είναι σημαντικό να κάνουμε με μεγαλύτερη προσοχή τις επιλογές μας. Με λίγα λόγια, να επιλέγουμε εξειδικευμένες συνθέσεις που έχουν σχεδιαστεί σε δερματολογικά εργαστήρια, με σκοπό να δίνουν λύσεις σε αληθινά προβλήματα της επιδερμίδας, όπως εκείνες της La Roche-Posay. Αναπτύσσοντας τα προϊόντα της σε συνεργασία με 90.000 δερματολόγους και γιατρούς και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που της προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, δεν είναι τυχαίο πως σήμερα αποτελεί την κορυφαία μάρκα δερμοκαλλυντικών παγκοσμίως, σχεδιάζοντας αποτελεσματικές και ασφαλείς συνθέσεις και εξελίσσοντας τη δερματολογία.

LAROCHE



Όσο μικρό και αν φαίνεται ή φαντάζει, λοιπόν, ένα δερματολογικό ζήτημα, η αλήθεια είναι πως μπορεί να επηρεάσει τη ζωή και την καθημερινότητα ενός ανθρώπου, περισσότερο από όσο πιστεύουμε. Διότι το δέρμα δεν είναι μόνο ζήτημα υγείας. Είναι και ζήτημα ζωής.

Συνεπώς, είτε πρόκειται για ακμή, είτε για ατοπικό έκζεμα ή δερματικές αλλεργίες, σε ό,τι αφορά στην ευαίσθητη επιδερμίδα, έχει έρθει η ώρα να φέρουμε τις επιπτώσεις των δερματολογικών προβλημάτων στο προσκήνιο. Γιατί κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να υποφέρει ή να μην απολαμβάνει την καθημερινότητα που θέλει, λόγω της κατάστασης του δέρματός του. Αν λάβουμε δε υπόψη μας ότι πάνω από 1,9 δισ. άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από δερματολογικά προβλήματα, μπορούμε να αναλογιστούμε τη σημασία της σωστής φροντίδας του δέρματος, της δερματολογικής περιποίησης που βασίζεται σε προϊόντα και λύσεις, τα οποία έρχονται με την πολύτιμη γνώση και την εμπειρία γιατρών και δερματολόγων.

#SKINISMORETHANSKIN