Σωστή ενυδάτωση προσώπου σε 6 βήματα

Η ενυδάτωση προσώπου είναι η διαδικασία περιποίησης του δέρματος με προϊόντα ενυδάτωσης ώστε η επιδερμίδα σας να διατηρεί την απαλότητα και την ελαστικότητα της. Το αφυδατωμένο δέρμα είναι σφιχτό και θαμπό, έχει περισσότερες ρυτίδες και μπορεί να δημιουργήσει μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Με τη παρακάτω φροντίδα ενυδάτωσης, θ’ αποτρέψετε την ξηρότητα από το δέρμα σας, θ’ αυξήσετε την υγρασία του και θα έχετε ένα πρόσωπο υγιές και λαμπερό.

1. Χρησιμοποιείτε μόνο ήπια καθαριστικά

Ένας προσεκτικά επιλεγμένος αφρός καθαρισμού προσώπου θ’ αφαιρέσει από το δέρμα σας τους ρύπους, τη βρωμιά και τα έλαια. Πλένετε το πρόσωπό σας καθημερινά με χλιαρό νερό και ένα καθαριστικό προσώπου χωρίς άρωμα, σχεδιασμένο για το δικό σας τύπο δέρματος.

Το υψηλής συγκέντρωσης, αφρώδες gel καθαρισμού Glycolic Renewal Cleanser της SkinCeuticals με γλυκολικό οξύ, επιταχύνει τη κυτταρική ανανέωση, αφαιρεί το μακιγιάζ μεγάλης διάρκειας, τη λιπαρότητα, τους ρύπους ενώ δρα ενάντια στη θαμπή όψη του προσώπου σας. Επιπλέον, δεν ξηραίνει το δέρμα και είναι ιδανικό για την επιδερμίδα, πριν και μετά από ιατρικές και αισθητικές πράξεις.

2. Ενυδατώνετε αμέσως μετά τον καθαρισμό

Κλειδώστε την υγρασία στην επιδερμίδα σας απλώνοντας στο πρόσωπό σας την ενυδατική σας κρέμα αμέσως μετά τον καθαρισμό. Αναζητήστε κρέμες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, λιπίδια, ceramides ή γλυκερίνη και βοηθούν την ενίσχυση του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας σας.

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο χωρίς να συμβάλλετε στη λιπαρότητά του.

3. Εφαρμόζετε ενυδατικά σέρουμ

Οι οροί με υαλουρονικό οξύ μπορούν να βοηθήσουν το αφυδατωμένο δέρμα να εγκλωβίσει την υγρασία στο εσωτερικό του.

Οι ειδικοί προτείνουν το Hydrating B5 Serum της SkinCeuticals. Περιέχει υαλουρονικό οξύ που συγκρατεί το νερό στην επιδερμίδα, και βιταμίνη B5 που βοηθά στην επανόρθωση των ιστών και την αποκατάσταση των θρεπτικών συστατικών. Ο συγκεκριμένος ορός προσώπου, μεγιστοποιεί τα οφέλη της ενυδατικής σας κρέμας, προσφέροντας απαλή και νεανική όψη.

Αν έχετε ερεθισμένη ή ευαίσθητη επιδερμίδα, επιλέξτε το Phyto Corrective Serum ενυδάτωσης της Skin Ceuticals, που περιέχει βοτανικά εκχυλίσματα με αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες που καταπραΰνουν και ηρεμούν το δέρμα σας. Είναι ιδανικό για επιδερμίδα με δερματικά προβλήματα, και εξαιρετικά ενυδατικό για δέρμα με τάση ακμής.

4. Χρησιμοποιείτε αντηλιακό

Η έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί ν’ αφυδατώσει το δέρμα σας. Οι δερματολόγοι συνιστούν την εφαρμογή ενός αντηλιακού ευρέος φάσματος με δείκτη προστασίας SPF 30 ή υψηλότερο που θα προστατέψει το δέρμα σας από τις ακτίνες UVA/UVB.

5. Κάνετε απολέπιση

Ένα scrub προσώπου θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και της συσσώρευσης υπολειμμάτων που φράζουν τους πόρους.

Χρησιμοποιήστε ένα scrub προσώπου (2-3φορές/εβδομάδα) ή ένα χημικό απολεπιστικό, (όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα). Προσοχή, η υπερβολική απολέπιση μειώνει τον φυσικό φραγμό του δέρματος σας.

6. Χρησιμοποιείτε μάσκα προσώπου

Οι μάσκες προσώπου μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν το θέμα του αφυδατωμένου, ξηρού και ευαίσθητου δέρματος.

Ειδικά, η μάσκα ενυδάτωσης προσώπου Phyto Corrective Masque της SkinCeuticals, περιέχει υψηλή συγκέντρωση βοτανικών εκχυλισμάτων που δροσίζουν, ανακουφίζουν και εξουδετερώνουν άμεσα την ευαισθησία της επιδερμίδας. Παρέχει άμεση ενυδάτωση και συμβάλλει στην αποκατάσταση της φυσικής λάμψης της επιδερμίδας. Είναι επίσης ελεγμένη για χρήση μετά από αισθητικές επεμβάσεις.