ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το Twitter ξεσκεπάζει τους… άπιστους

Το Facebook έχει κατά καιρούς «κατηγορηθεί» για τα παραστρατήματα ανδρών και γυναικών, καθώς βοηθά τους χρήστες να έρχονται εύκολα σε επαφή με πιθανούς ερωτικούς συντρόφους αλλά και να διατηρούν κρυφά την επικοινωνία μαζί τους.

Το Twitter ξεσκεπάζει τους… άπιστους

Νέα έρευνα αποκαλύπτει όμως ότι και το Twitter έχει μια θέση στο επίμαχο ζήτημα της απιστίας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε 580 ενήλικες χρήστες του κοινωνικού δικτύου και διαπίστωσαν ότι η υπέρμετρη χρήση πυροδοτεί διαφωνίες και καυγάδες, αλλά παράλληλα αυξάνει και τις πιθανότητες να απατήσει κάποιος από τους δύο συντρόφους.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα tweets των συμμετεχόντων και τους έκαναν μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούσαν στη σχέση τους. Κατέγραψαν τις ώρες χρήσης για κάθε συμμετέχοντα και ρώτησαν κατά πόσο η υπερβολική χρήση επηρεάζει αρνητικά τη σχέση τους.

Πολλά από τα ζευγάρια φάνηκε να τσακώνονται λόγω της υπέρμετρης χρήσης του Twitter και των νέων κοινωνικών επαφών που κάνει καθένας από τους δύο συντρόφους μέσω του κοινωνικού δικτύου.

Αυτό με τη σειρά του είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην απιστία, ακόμη και το χωρισμό. Η διάρκεια της σχέσης δε φάνηκε να επηρεάζει το αποτέλεσμα, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και τα παντρεμένα ζευγάρια μπορεί να οδηγηθούν στο χωρισμό.

Το δικό σας έτερον ήμισυ πόσο χρόνο αφιερώνει στο Twitter;

Διαβάστε επίσης:

Εσείς πόσο ψηλά φτάνετε στην κλίμακα εθισμού του Facebook;
Το Twitter "ξεσκεπάζει" τους ναρκισσιστές
Facebook και κακό sex βάζουν φωτιά στα διαζύγια...