ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Έρευνα: Πόσες φορές απάτησα τον σύντροφό μου

Έρευνα: Πόσες φορές απάτησα τον σύντροφό μου
Οι πιο εμφανίσιμοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν το σύντροφό τους, ωστόσο δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν μία νέα σχέση.

Οι πιο εμφανίσιμοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν το σύντροφό τους, ωστόσο δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν μία νέα σχέση.

Αυτό έδειξε μία νέα μελέτη σχετικά με την απιστία, στην οποία συμμετείχαν Αμερικανοί έφηβοι. Μάλιστα, υπέυθυνη της έρευνας ήταν μία Ελληνίδα επιστήμονας, η Ευφροσύνη Αδαμοπούλου.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα παρατηρήθηκαν τμηματικά. Από το 2001 έως το 2002, όταν ήταν σε ηλικία από 18 έως 26 ετών και από το 2008, όταν οι συμμετέχοντες ήταν σε ηλικίες από 24 έως 32, ενώ η συλλογή στοιχείων πραγματοποιούνταν στο σπίτι τους.

Για τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Economic Letters, η επικεφαλής Ευφροσύνη Αδαμοπούλου, εστίασε στο ερώτημα:

«Κατά τη διάρκεια της τωρινής σας σχέσης, είχατε σεξουαλικές επαφές με άλλα άτομα;»

Το 21,5% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι απάτησαν τον σύντροφό τους τουλάχιστον μία φορά.

Ωστόσο, η παραδοχή απιστίας ήταν μικρότερη ανάμεσα στους παντρεμένους και έφτανε μόλις το 12,9%.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι ήταν οι άνδρες που παραδέχτηκαν την απιστία σε σχέση με τις γυναίκες, ωστόσο η επικεφαλής της έρευνας τονίζει ότι, κατά την πρώτη περίοδο εξέτασης (2001-2002) συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο, κάτι που αποδίδει στην αύξηση του ποσοστού χειραφετημένων γυναικών σήμερα.

Παράλληλα, η έρευνα καταδεικνύει ότι τα πιο θρησκευόμενα άτομα ήταν λιγότερο επιρρεπή στην απιστία, ενώ, όσοι είχαν παιδί, είχαν ακόμη μικρότερες πιθανότητες να απατήσουν τον σύντροφό τους.

Τέλος, η έρευνα παρουσιάζει την ύπαρξη «εποχικότητας» στην απιστία. Μία πιθανή εξήγηση που δίνει η κα. Αδαμοπούλου είναι ότι, όταν ταξιδεύουμε, σε περιόδους όπως το καλοκαίρι, έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να γνωρίσουμε κόσμο και άρα να απιστήσουμε.


Best of DPG network

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen