ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η ερωτική έλξη είναι… εμ-μπυρική υπόθεση!

Είναι ένα φαινόμενο που έχει διχάσει τον επιστημονικό κόσμο, καθώς δεν υπάρχει απόλυτη συμφωνία για το αν ισχύει στην πραγματικότητα.

Η ερωτική έλξη είναι… εμ-μπυρική υπόθεση!

Αφορά στη σχέση αλκοόλ και ερωτικής έλξης και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στην Αγγλία αποφάσισαν να διαλευκάνουν την υπόθεση μια και καλή.

Προκειμένου να εξερευνήσουν την επίδραση του αλκοόλ στις ερωτικές προτιμήσεις, πραγματοποίησαν μια σειρά από εργαστηριακά πειράματα. Οι εθελοντές έπρεπε να αξιολογήσουν ένα σύνολο από φωτογραφίες ανδρών, γυναικών και τοπίων πριν και μετά την κατανάλωση μικρής ποσότητας αλκοόλ.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα κατανάλωσε ένα αλκοολούχο ποτό ενώ η άλλη ομάδα κατανάλωσε ένα ποτό placebo που δεν περιείχε καθόλου αλκοόλ.

Οι ερευνητές δηλώνουν πως οι βαθμολογίες ήταν πιο «επιεικείς» τόσο για τα πρόσωπα όσο και για τα τοπία για την ομάδα του αλκοόλ.

Φαίνεται λοιπόν πως η θεωρία αποδεικνύεται και στην πράξη, καθώς το αλκοόλ μας κάνει πράγματι να βλέπουμε τα πάντα γύρω μας πιο όμορφα!

Η ερευνητική ομάδα επεκτείνει τις έρευνες εκτός εργαστηρίου, πραγματοποιώντας αντίστοιχα πειράματα σε τοπικές παμπ.

Προσοχή όμως: Εάν όντως το αλκοόλ επηρεάζει την αντίληψη της ομορφιάς, τονίζουν οι ερευνητές, τότε μπορεί να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για συμπεριφορές όπως το σεξ χωρίς προφύλαξη.

Διαβάστε επίσης:

Τι σχέση έχει ο πυρετός με τις ερωτικές προτιμήσεις των ανδρών;

Το πιο σέξι σημείο του γυναικείου σώματος

Το πιο απλό "κόλπο" που τις κάνει... ακαταμάχητες