ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Συχνότητα σεξ & γονιμότητα: Νέα έρευνα καταρρίπτει τον πιο επίμονο μύθο

Συχνότητα σεξ & γονιμότητα: Νέα έρευνα καταρρίπτει τον πιο επίμονο μύθο

Η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, η καλή φυσική κατάσταση, το μέτρο στην κατανάλωση αλκοόλ και η επιλογή συγκεκριμένων στάσεων στο σεξ είναι μερικές από τις απλές στρατηγικές που μπορεί να ακολουθήσει ένα ζευγάρι για να αυξήσει τις πιθανότητες να κάνει σύντομα παιδί.

Επίσης, αρκετοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο άνδρας πρέπει να κάνει σεξ με... μέτρο, ώστε να ενισχύσει τα «αποθέματα» σπέρματος που διαθέτει και να δυναμώσει τα σπερματοζωάριά του.

Τώρα, μια νέα έρευνα από το Νοσοκομείο του Βόρειου Μίντλσεξ στο Λονδίνο έρχεται να καταρρίψει την τελευταία από τις παραπάνω θεωρίες, καθώς υποδεικνύει ότι το συχνό σεξ μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη γονιμότητα του άντρα.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σεξουαλική επαφή δύο φορές μέσα σε διάστημα μόλις μίας ώρας μπορεί να τριπλασιάσει τις πιθανότητες ένα σπερματοζωάριο να καταφέρει να γονιμοποιήσει το γυναικείο ωάριο. Μάλιστα, ο δεύτερος «γύρος» είναι, σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτός που εξασφαλίζει την επιτυχή γονιμοποίηση.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αφού μελέτησαν 73 ζευγάρια που είχαν επιλέξει τη μέθοδο της ενδομήτριας σπερματέγχυσης (IUI), η οποία περιλαμβάνει την έγχυση σπέρματος απευθείας στη μήτρα. Όταν οι άνδρες, οι οποίοι είχαν χαρακτηριστεί ως υπογόνιμοι, παρέδωσαν δύο δείγματα σπέρματος σε διάστημα μίας ώρας και χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεραπείας το δεύτερο δείγμα, οι δείκτες γονιμοποίησης άγγιξαν το 20% –ποσοστό υπερτριπλάσιο από το 6% που αναμένεται συνήθως από τη σπερματέγχυση.

Οι 15 από τις γυναίκες συνέλαβαν αμέσως, ενώ 10 ακόμη κατάφεραν να συλλάβουν τη δεύτερη φορά που δοκίμασαν την παραπάνω στρατηγική (κατά τις γόνιμες ημέρες της γυναίκας, ένα μήνα αργότερα). Βάσει των στοιχείων αυτών, το συνολικό ποσοστό επιτυχίας άγγιξε το 34%.

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι τα ανέλπιστα αυτά αποτελέσματα καταρρίπτουν το μύθο που θέλει τους άνδρες να «κάνουν οικονομία» στο σπέρμα τους εάν προσπαθούν να κάνουν παιδί. Η εξήγηση που δίνουν για τα αποτελέσματα είναι ότι η συχνή σεξουαλική επαφή βοηθά ώστε να παράγεται συνεχώς νέο σπέρμα που περιέχει πιο δυνατά και ποιοτικά σπερματοζωάρια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν αναλυτικά στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE) το περασμένο καλοκαίρι.

Στόχος των ερευνητών ήταν να εξετάσουν τους δείκτες επιτυχούς σύλληψης μέσω σπερματέγχυσης και μέσω τεχνητής γονιμοποίησης (IVF), ωστόσο τα ευρήματα μπορούν να βρουν εφαρμογή και στην περίπτωση ζευγαριών που προσπαθούν να κάνουν παιδί χωρίς να επιλέξουν κάποια μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Διαβάστε επίσης:

Ένα χρήσιμο sex tip για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδί
Ποιότητα σπέρματος: Ποιοι παράγοντες την καθορίζουν

BEST OF NETWORK

Εισφορά αλληλεγγύης: Ποιοι και πόσα κερδίζουν από το «πάγωμα» του φόρου

Δώρο Χριστουγέννων: Τι ισχύει για όσους βγήκαν σε αναστολή - Πώς θα το λάβετε

Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έτσι θα μετακινηθείτε νόμιμα μετά τα μεσάνυχτα - Δείτε το έντυπο

Οργή στις ΗΠΑ για Ερντογάν: Αν δοκιμάσατε τους S-400 θα υποστείτε τις συνέπειες

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πώς πέρασαν το πρώτο βράδυ στη φυλακή «διευθυντήριο» και Ρουπακιάς

Αγωνία για την εξαφάνιση της 19χρονης Άρτεμις - Πού εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα του κινητού της

Ελληνοτουρκικά: Η προετοιμασία και η ανησυχία για μετατόπιση του πεδίου της κρίσης 

Κορονοϊός: Μάσκα παντού από σήμερα - Το παρασκήνιο της απόφασης για νέα αυστηρά μέτρα

Κορονοϊός: «Χαλαρά»! Απίστευτες εικόνες συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη

Ανοιξιάτικος ο καιρός το Σάββατο - Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή (χάρτες)

Οι τέσσερις φορές στη Μεταπολίτευση που κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά υπουργού

Αναδρομικά: Πληρώθηκαν οι πρώτοι συνταξιούχοι - Από Δευτέρα (26/10) το δεύτερο κύμα πληρωμών