ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι 5 λόγοι που οι γυναίκες αποφεύγουν το προφυλακτικό

Αντίθετα με τις εσφαλμένες αντιλήψεις ορισμένων, δεν έχει μόνο ο άντρας ευθύνη για τη χρήση του προφυλακτικού στο σεξ. Η γυναίκα είναι εξίσου υπεύθυνη ώστε το σεξ να είναι ασφαλές, χωρίς να κινδυνεύει το ζευγάρι να βρεθεί αντιμέτωπο με μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη ή ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Οι 5 λόγοι που οι γυναίκες αποφεύγουν το προφυλακτικό

Στο πλαίσιο μιας νέας μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sex Research και στην οποία συμμετείχαν 25 σεξουαλικά ενεργές γυναίκες ηλικίας 18-24 ετών, μόλις 2 από τις γυναίκες δήλωσαν ότι είναι σημαντικό για εκείνες να χρησιμοποιούν συστηματικά προφυλακτικό στο σεξ.

Μάλιστα, ακόμη και αυτές οι δύο γυναίκες παραδέχτηκαν ότι δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό κάθε φορά που κάνουν σεξ!

bigstock Young Woman Pierces A Condom 101912267

Οι συμμετέχουσες αποκάλυψαν ποιοι είναι οι λόγοι που δεν παίρνουν συστηματικά προφυλάξεις στο σεξ. Όπως θα δείτε, πρόκειται για δικαιολογίες και επίμονους μύθους και όχι για επιστημονικά βάσιμες απόψεις...

1. Το σεξ είναι πιο απολαυστικό χωρίς προφυλακτικό

Μια εύκολη λύση για να αντισταθμιστεί η όποια απώλεια απόλαυσης στο σεξ λόγω του προφυλακτικού είναι η χρήση λιπαντικού. Το λιπαντικό βοηθά να αποφευχθούν ερεθισμοί και τριβές και να αντιμετωπιστεί η κολπική ξηρότητα. Άλλωστε, μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ χάρη στο λιπαντικό. Παράλληλα, υπάρχουν προφυλακτικά ειδικά σχεδιασμένα για περισσότερη απόλαυση στο σεξ (π.χ. πιο λεπτά, με ραβδώσεις).

2. Το προφυλακτικό μπορεί να προκαλέσει ουρολοίμωξη

Δύο είναι οι βασικές αιτίες της ουρολοίμωξης στο σεξ: τα μικροτραύματα και ο ερεθισμός λόγω ανεπαρκούς λίπανσης ή η μόλυνση από βακτήρια. Καμία από αυτές τις δύο αιτίες δεν σχετίζεται με τη χρήση προφυλακτικού.

3. Το προφυλακτικό δεν είναι πάντα αποτελεσματικό

Σίγουρα είναι πιο ασφαλές από το σεξ χωρίς προστασία αλλά ούτως ή άλλως οι πιθανότητες να σπάσει, να φύγει κ.λπ. είναι ελάχιστες όταν χρησιμοποιείται σωστά και σε κάθε σεξουαλική επαφή.

4. Δεν χρειάζεται προφυλακτικό όταν η σχέση δεν είναι περιστασιακή

Μία ακόμη δικαιολογία που είπαν οι γυναίκες ήταν ότι δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό επειδή έχουν σταθερό ερωτικό σύντροφο. Ακόμη κι αν ένα ζευγάρι είναι πολύ καιρό μαζί και έχει κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για ΣΜΝ, το προφυλακτικό είναι απαραίτητο ως μέτρο αντισύλληψης.

5. Το προφυλακτικό δεν χρειάζεται στην περίοδο

Ορισμένες από τις γυναίκες ανέφεραν ότι παίρνουν προφυλάξεις μόνο τις γόνιμες ημέρες του κύκλου τους. Αν και λίγες, οι πιθανότητες εγκυμοσύνης στην περίοδο είναι υπαρκτές. Επίσης, συμπληρωματικά προς τη δικαιολογία νούμερο 4, το προφυλακτικό δεν είναι μόνο μέτρο αντισύλληψης αλλά και μέτρο προστασίας από τα περισσότερα ΣΜΝ.

Τέρμα οι δικαιολογίες λοιπόν!

Δείτε κι αυτό:

Σεξ χωρίς προστασία: Ποιες οι πιθανότητες για εγκυμοσύνη vs. ΣΜΝ

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές μέρος για σεξ στο σπίτι

Σεξ στο νερό: 5 λόγοι να το αποφύγετε