ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν έχεις όρεξη για σεξ; Δες ποιες είναι οι 3 πιο πιθανές αιτίες

Άνθρωποι είμαστε, δεν είναι δυνατό να είμαστε κάθε μέρα όλη μέρα «ετοιμοπόλεμοι» και αυτό φυσικά ισχύει για άντρες και γυναίκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απουσία ερωτικής επαφής επηρεάζει αρνητικά τη σχέση, καμιά φορά όμως η «ανωτέρα βία» μάς κρατά μακριά από την απόλαυση του σεξ.

Δεν έχεις όρεξη για σεξ; Δες ποιες είναι οι 3 πιο πιθανές αιτίες

Ποιοι είναι οι 3 βασικότεροι λόγοι της πεσμένης ερωτικής διάθεσης και τι μπορούμε να κάνουμε για να την ανακτήσουμε; Διαβάστε παρακάτω...

1. Σωματική εξάντληση

Αν δουλεύεις όλη μέρα σίγουρα το μόνο πράγμα που σε ενθουσιάζει επιστρέφοντας στο σπίτι είναι η σκέψη ενός χαλαρωτικού ντους και του ύπνου. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να θεωρούμε το σεξ δραστηριότητα της... νύχτας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες ώρες της ημέρας είναι απαγορευτικές. Γιατί να μην ξεκινήσεις λοιπόν τη μέρα σου κάνοντας σεξ ή να προχωρήσεις σε ερωτικά παιχνίδια όσο έχεις ακόμη ενέργεια, π.χ. νωρίς το απόγευμα;

2. Στρες

Το στρες επηρεάζει αρνητικά την ερωτική διάθεση των γυναικών περισσότερο απ’ ό,τι των αντρών, καθώς η ψυχολογική διάσταση της επαφής είναι κάπως πιο έντονη για τις πρώτες. Υπάρχουν πολύ τρόποι να αντιμετωπίσεις το στρες, από τη γυμναστική και το διαλογισμό μέχρι ένα βιβλίο, οπότε βρες αυτόν που σου ταιριάζει, όποιος κι αν είναι, αρκεί να σε κάνει να νιώθεις καλά.

3. Εικόνα σώματος

Στην εποχή μας, άντρες και γυναίκες βομβαρδίζονται από ουτοπικά πρότυπα υπερ-γυμνασμένων και υπερ-καλλίγραμμων σωμάτων, τα οποία συχνά ξεχνάμε ότι μπορεί να είναι αποτέλεσμα αισθητικής επέμβασης, υπερβολικά αυστηρής (και επιβαρυντικής για τον οργανισμό) δίαιτας ή απλώς επεξεργασίας μιας φωτογραφίας. Αυτό το άπιαστο ιδανικό σώμα μπορεί εύκολα να κάνει κάποιον να νιώσει άσχημα για το δικό του. Η εικόνα που έχεις για το σώμα σου είναι στο μυαλό σου και πρέπει πάντα να σκέφτεσαι ότι η ερωτική πράξη είναι κάτι που συμβαίνει ανάμεσα σε εσένα και σε κάποιον που σε αγαπά.

Πηγή: health.com

Δες κι αυτό:

Το «χρονικό» της γυναικείας σεξουαλικής επιθυμίας (γράφημα)

Ο απρόσμενος παράγοντας που «σκοτώνει» την αντρική λίμπιντο!

Το φρούτο που απογειώνει τη γυναικεία λίμπιντο