ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε εύκολα ποιος είναι ο σωματότυπός σας!

Εάν γνωρίζετε τον σωματότυπό σας, τότε έχετε περισσότερεςπιθανότητες να κερδίσετε τη μάχη με τα περιττά κιλά.

Δείτε εύκολα ποιος είναι ο σωματότυπός σας!

Εάν γνωρίζετε τον σωματότυπό σας, τότε έχετε περισσότερεςπιθανότητες να κερδίσετε τη μάχη με τα περιττά κιλά.

Παράλληλα, θα ανακαλύψετε τα «αδύνατα» σημεία του, ώστε ναλάβετε τα μέτρα σας και να είστε προστατευμένοι από προβλήματα υγείας από ταοποία μπορεί να κινδυνεύετε.

Σωματότυπος «μήλο»

Το πάχος συγκεντρώνεται κυρίως στην κοιλιά και το σώμα έχει τοχαρακτηριστικό σχήμα του μήλου. Η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται ως κεντρικού τύπουκαι είναι πιο κοινή στους άνδρες από ο,τι στις γυναίκες. Θα πρέπει να γνωρίζετεότι αν έχετε τον συγκεκριμένο σωματότυπο είναι πιο εύκολο να αδυνατίσετε, ωστόσοδιατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσετε προβλήματα υγείας όπως διαβήτη,υψηλή χοληστερίνη, αυξημένο σάκχαρο αίματος, δυσκοιλιότητα, πρήξιμο,καρδιαγγειακά νοσήματα και υπέρταση.

Σωματότυπος «αχλάδι»

Το λίπος συγκεντρώνεται κυρίως στους γοφούς και τους μηρούςκαι το σώμα έχει το λεγόμενο σχήμα του αχλαδιού. Ο σωματότυπος αυτός παρατηρείταισυχνότερα στις γυναίκες. Τα κακά νέα είναι ότι η απώλεια βάρους είναι δυσκολότερηστα συγκεκριμένα σημεία. Τα άτομα με τη συγκεκριμένη κατανομή βάρους κινδυνεύουνπερισσότερο από προβλήματα στις αρθρώσεις λόγω των περιττών.

Σωματότυπος «κλεψύδρα»

Το σχήμα του σώματος στις γυναίκες μοιάζει με «κλεψύδρα»,ενώ στους άνδρες προσομοιάζει με «ορθογώνιο». Πρόκειται για μεσοφορμικόσωματότυπο, με πλατύς ώμους, στενή μέση και χαμηλά ποσοστά λίπους. Αυτός οτύπος του σώματος θεωρείται πιο αθλητικός και μπορεί συνήθως να κερδίσει ή ναχάσει βάρος εύκολα.

Σωματότυπος «μπανάνα»

Αν ο σωματυπός σας μοιάζει περισσότερο με «μπανάνα», τότεπρόκειται για εκτομορφικό. Χαρακτηρίζεται από μακρά χέρια και πόδια, μικρόκορμό, λεπτούς ώμους και χαμηλή αποθήκευση λίπους. Τα άτομα με αυτό τον τύποσώματος διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάρουν εύκολα βάρος.