ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σουτιέν και άσκηση: Πώς επηρεάζει τις γυναίκες

Εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο δεν ασκούνται λόγω... σουτιέν. Όσο παράδοξο και αν σας φαίνεται, αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ.

Σουτιέν και άσκηση: Πώς επηρεάζει τις γυναίκες

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, μία στις πέντε γυναίκες στη Μ. Βρετανία δήλωσαν ότι υποφέρουν από τον πόνο ή την αμηχανία που προκλήθηκε εξαιτίας του στήθους τους κατά την διάρκεια της άσκησης.

Μάλιστα, φαίνεται ότι αυτή η δυσφορία που προκαλείται, είναι πιο αποτρεπτική από το κόστος της άσκησης, τη δυσκολία πρόσβασης στις εγκαταστάσεις και την έλλειψη συντροφιάς στην άσκηση.

Οι ερευνητές τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να βρουν οι γυναίκες τα κατάλληλα αθλητικά σουτιέν για άσκηση, επισημαίνοντας ότι ήδη από το σχολείο θα πρέπει να εκπαιδεύονται τα κορίτσια να φορούν τα κατάλληλα.

Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι οι περισσότερες γυναίκες φορούν ένα σουτιέν μόδας κατά την άσκηση, αντί για ένα αθλητικό, το οποίο παρέχει επιπλέον υποστήριξη και εμποδίζει κάθε δυσάρεστη και ενοχλητική κίνηση.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι επιστήμονες ζήτησαν από 239 γυναίκες, ηλικίας 18 έως 64 ετών, να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις συνήθειες άσκησης τους, την συχνότητα που ασκούνταν αλλά και τους λόγους που δεν ασκούνταν.

Οι ανησυχίες για το στήθος τους, συμπεριλαμβανομένων του πόνου και της αμηχανίας, ήρθε στην τέταρτη θέση, πριν από τα ζητήματα κόστους και της έλλειψης των εγκαταστάσεων.

Στις πρώτες θέσεις βρίσκεται η έλλειψη κινήτρου, η έλλειψη ενέργειας, η έλλειψη χρόνου, αλλά και προβλήματα υγείας.