ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξελίξεις στο ΠΑΓΝΗ: Κατάληψη από τους εργαζόμενους

Το έγγραφο του διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ), με το οποίο προωθούνται 170 απολύσεις, κινητοποίησε τους εργαζόμενους, που κατέλαβαν το μεσημέρι της Παρασκευής το γραφείο του.

Εξελίξεις στο ΠΑΓΝΗ: Κατάληψη από τους εργαζόμενους

Σύμφωνα με πληροφορίες η κίνηση αυτή των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ είναι σε πλήρη αρμονία με το έγγραφο που έχει στείλει ο υπουργός Υγείας και σε άλλες υγειονομικές μονάδες για άμεση έναρξη της αξιολόγησης, ώστε μα απομακρυνθεί περίπου το 15% των υπαλλήλων.

Μόλις μία ημέρα πριν την κατάληψη των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Χαριτάκης, είχε δεχτεί σφοδρή κριτική για την επιλογή του να κλείσει για δύο μήνες την παιδοχειρουργική κλινική, επικαλούμενος τις άδειες του νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο φυσικά είναι ήδη ελλιπές.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν είχαν θέσει ζήτημα αδειών, αλλά η Νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου είχε κάνει ήδη αρνητική εισήγηση καθώς για αυτούς τους δύο μήνες οι ανήλικοι χειρουργημένοι θα νοσηλεύονται στην κλινική της γενικής χειρουργικής μαζί με ενήλικους και ηλικιωμένους!

Η κατάληψη έληξε χτες στις 15:00 το μεσημέρι, όταν έκλεισε το γραφείο προσωπικού και οι εργαζόμενοι αναμένεται να είναι ξανά εκεί τη Δευτέρα για να εμποδίσουν την αποστολή των στοιχείων για το πλάνο των απολύσεων.

Πηγή: εφημερίδα "Η Εφημερίδα των Συντακτών"

Διαβάστε επίσης:

Κλείνει και η Παιδοχειρουργική στο ΠΑΓΝΗ μέσα στο καλοκαίρι