ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε τι προκαλεί η αφυδάτωση στο σώμα μας (γράφημα)

Το ξέρατε ότι η αφυδάτωση μας παχαίνει και μας αρρωσταίνει;

Δείτε τι προκαλεί η αφυδάτωση στο σώμα μας (γράφημα)

Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να επιβιώσει έως και ένα μήνα χωρίς φαγητό, χωρίς νερό όμως αντέχει μόλις μία εβδομάδα ή και λιγότερο.

Το ίδιο το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από νερό κατά μέσο όρο σε ποσοστό 75% –το αίμα αποτελείται κατά 92% από νερό, τα οστά αποτελούνται κατά 22% από νερό και οι μύες αποτελούνται κατά 75% από νερό– πότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο μοναδικός συνδυασμός υδρογόνου και οξυγόνου καθορίζει τη λειτουργία όλων των επιμέρους συστημάτων και οργάνων του.

Αν και οι χυμοί φρούτων, το παγωμένο τσάι και τα αναψυκτικά περιέχουν νερό που ενυδατώνει τον οργανισμό, περιέχουν επίσης και ζάχαρη ή μικρές ποσότητες αλατιού που απορροφώνται και απομακρύνονται από το σώμα μας με τη βοήθεια του νερού. Έτσι, η αξία του νερού δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα άλλο ρόφημα.

Όπως φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί, η αφυδάτωση συμβάλλει στην κόπωση, την υπέρταση, τις αλλεργίες και το άσθμα, σε διάφορες δερματοπάθειες, στην αύξηση της χοληστερίνης, τις διαταραχές του πεπτικού συστήματος, τις διαταραχές στη λειτουργία των νεφρών και της ουροδόχου κύστης, τη διάρροια, τον πόνο και την ακαμψία στις αρθρώσεις, την αύξηση του βάρους και την πρόωρη γήρανση.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η διαδικασία αφυδάτωσης του οργανισμού ξεκινά πριν νιώσουμε ότι διψάμε κι έτσι πρέπει να πίνουμε «προληπτικά» νερό κάθε τόσο.

dehy

Διαβάστε επίσης:

«Καλός» vs. «κακός» πόνος: Πώς τους ξεχωρίζουμε
Υποψίες για μύκητες στη γλώσσα; Κάντε το τεστ του 1 λεπτού!
Κάθε πότε πρέπει να πηγαίνουμε στον οφθαλμίατρο