ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γλυκαντικές ουσίες: Επιτρέπονται στον διαβήτη κύησης;

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι κρίσιμη για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη του εμβρύου, γι' αυτό και η διατροφή της εγκύου έχει μεγάλη σημασία.

Γλυκαντικές ουσίες: Επιτρέπονται στον διαβήτη κύησης;

Πολλές έγκυες ανησυχούν για τα κιλά που παίρνουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γι' αυτό και επιλέγουν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη με γλυκαντικές ουσίες.

Πόσο ασφαλή είναι όμως τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά στη διάρκεια της κύησης;

Σύμφωνα με τους διαβητολόγους, οι γυναίκες δε χρειάζεται να ανησυχούν ή να αποφεύγουν την κατανάλωση ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών υλών κατά την εγκυμοσύνη. Η κατανάλωση των εγκεκριμένων ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών, όπως έχουν θεσπιστεί από τις αρμόδιες αρχές, κρίνεται ασφαλής και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς έχουν υποβληθεί στους κατάλληλους ελέγχους.

Μια ποικιλία από τρόφιμα και ποτά που αποκτούν γλυκιά γεύση μετά από την προσθήκη ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών υλών, μπορεί να βοηθήσει μία έγκυο να ικανοποιήσει την όρεξή της για γλυκά, προσθέτοντας λίγες ή και καθόλου θερμίδες και χωρίς να επηρεάζει το γλυκαιμικό της έλεγχο στην περίπτωση του διαβήτη κύησης.

Σε κάθε περίπτωση, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, οι γυναίκες θα πρέπει να τρέφονται σωστά, με ποσότητα θερμίδων ικανή να εξασφαλίζει τη σωστή θρέψη του εμβρύου ή του βρέφους και η συνολική τους διατροφή θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις διατροφικές τους ανάγκες.

Διαβάστε επίσης:
Πέντε εξαιρετικά θρεπτικές τροφές για την περίοδο της εγκυμοσύνης, από τη διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά!
Τα κιλά του παιδιού στα 12, ανάλογα με τα κιλά της εγκυμοσύνης