ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα ροφήματα με ζάχαρη ενδέχεται να αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου της μήτρας

Τα ροφήματα με ζάχαρη ενδέχεται να αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου της μήτρας
Τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο τοίχωμα της μήτρας μετά την κλιμακτήριο, ενδέχεται να αυξάνει η κατανάλωση ροφημάτων με πρόσθετη ζάχαρη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές από τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας των ΗΠΑ και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention».

Τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο τοίχωμα της μήτρας μετά την κλιμακτήριο, ενδέχεται να αυξάνει η κατανάλωση ροφημάτων με πρόσθετη ζάχαρη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές από τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας των ΗΠΑ και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention».

Η συγκεκριμένη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 23.039 γυναίκες, ηλικίας άνω των 45 ετών και συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής, το ιατρικό ιστορικό και την διατροφή τους, ξεκίνησε το 1986 και ολοκληρώθηκε το 2010.

Έως το τέλος της μελέτης, 506 γυναίκες είχαν εκδηλώσει τύπου 1 ενδομητρικό καρκίνο και 89 τύπου 2 ενδομητρικό καρκίνο, ο οποίος είναι μία πιο σοβαρή μορφή της νόσου.

Μετά τη στάθμιση όλων των παραγόντων, που σχετίζονταν με το τρόπο ζωής των γυναικών, προέκυψε ότι όσες γυναίκες έπιναν τις μεγαλύτερες ποσότητες ροφημάτων με ζάχαρη διέτρεχαν κατά 74% υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου σε σύγκριση με όσες κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες αυτών των ροφημάτων.

Τέλος, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα νέα ευρήματα πρέπει να ερμηνευθούν με μεγάλη προσοχή, διότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες, για να επιβεβαιωθεί η παρατηρούμενη συσχέτιση.


 

Links

BEST OF NETWORK

PlusQueen