ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα έξυπνα παιδιά που μίλησαν πιο νωρίς, το «τσούζουν» ως ενήλικες

Τα παιδιά που μίλησαν ή διάβασαν πιο νωρίς σε σύγκριση με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πίνουν αρκετές ποσότητες αλκοόλ, χωρίς όμως να γίνονται αλκοολικοί.
Τα έξυπνα παιδιά που μίλησαν πιο νωρίς, το «τσούζουν» ως ενήλικες

Τα παιδιά που μίλησαν ή διάβασαν πιο νωρίς σε σύγκριση μεάλλα παιδιά της ηλικίας τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πίνουν αρκετέςποσότητες αλκοόλ, χωρίς όμως να γίνονται αλκοολικοί.


Σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε δίδυμους, το παιδί που μίλησεή διάβασε πρώτο είχε διπλάσιες πιθανότητες να πίνει περισσότερο αλκοόλ από τοδίδυμο αδελφάκι του μέχρι να γίνουν 18 ετών.


Στην έρευνα συμμετείχαν 3.000 δίδυμοι από τη Φινλανδία καιτα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, δημοσιεύτηκαν στοεπιστημονικό έντυπο Alcoholism: Clinical and Experimental Research.


Κανένας από τους συμμετέχοντες στην έρευνα δεν είχε εθισμόστο αλκοόλ.


Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η υψηλότερη νοημοσύνη και ηκατανάλωση αλκοόλ ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποιείναι πιο πρόθυμοι να δοκιμάσουν πιο επικίνδυνα πράγματα.


«Οι άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι η εξυπνάδα συνδέεται μετην εσωστρέφεια και με το να διαβάζει κανείς πολλά βιβλία. Αν όμως κοιτάξεικανείς αυτές τις έρευνες, βλέπει ότι υπάρχει συσχέτιση με την αναζήτησηδιαφορετικώνε εμπειριών. Οι άνθρωποι προσπαθούν να μάθουν καινούρια πράγματα,κάτι που συνδέεται με τη φύση του στοιχείου της εξυπνάδας» είπε η επικεφαλήςτης μελέτης Antti Latvala, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο τουΕλσίνκι.