ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους ΧΥΤΑ τα νοσοκομειακά απόβλητα, τι θα κάνει το υπ. Υγείας

Στους  ΧΥΤΑ θαμεταφέρονται τα νοσοκομειακά απόβλητα και εκεί θα διαχωρίζονται, παρουσία ΕπιθεωρητήΔημόσιας Υγείας, προκειμένου να διακομίζονται στους ειδικούς αποτεφρωτήρες.
Στους ΧΥΤΑ τα νοσοκομειακά απόβλητα, τι θα κάνει το υπ. Υγείας

Στους ΧΥΤΑ θαμεταφέρονται τα νοσοκομειακά απόβλητα και εκεί θα διαχωρίζονται, παρουσία ΕπιθεωρητήΔημόσιας Υγείας, προκειμένου να διακομίζονται στους ειδικούς αποτεφρωτήρες.Παράλληλα, παύουν οι διώξεις εις βάρος των οδηγών απορριματοφόρων για τημεταφορά νοσοκομειακών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείοΥγείας, υπό την προεδρία του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, και τη συμμετοχή τουΔημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.

Το πρόβλημα με τη συσσώρευση των νοσοκομειακών αποβλήτων στουςπροαύλιους χώρους των νοσοκομείων , δημιουργήθηκε επειδή τα δημόσια νοσοκομείαοφείλουν τουλάχιστον 4,5 εκατομμύρια ευρώ στις εταιρείες διαχείρισης τωναποβλήτων.

Ο υπουργός Υγείαςανακοίνωσε μετά το τέλος της σύσκεψης , ότι τα χρέη προς τις εταιρείεςαποτέφρωσης θα εξοφληθούν με τη διαδικασία των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώπρόσθεσε ότι αποσύρονται οι διώξεις των οδηγών απορριματοφόρων που είχανασκηθεί για τη μεταφορά νοσοκομειακών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φυλής και με εισαγγελικήπαρέμβαση θα λυθεί το πρόβλημα.