ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα το απόγευμα στην Ανακρίτρια Διαφθοράς ο Τομπούλογλου

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στηνΑνακρίτρια Διαφθοράς κυρία Ρ. Κατσίβελη ο Χάρης Τομπούλογλου ο οποίος εμπλέκεταιστην υπόθεση της εκβίασης διαφημιστικήςεταιρείας, η οποία είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακούκαι ο ίδιος είχε ζητήσει 25.000 ευρώ.
Σήμερα το απόγευμα στην Ανακρίτρια Διαφθοράς ο Τομπούλογλου

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στηνΑνακρίτρια Διαφθοράς κυρία Ρ. Κατσίβελη ο Χάρης Τομπούλογλου ο οποίος εμπλέκεταιστην υπόθεση της εκβίασης διαφημιστικήςεταιρείας, η οποία είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακούκαι ο ίδιος είχε ζητήσει 25.000 ευρώ.

Χθες, ο Τομπούλογλου διεγράφη από την ΚΟ της Ν.Δημοκρατίας, ενώ καθαιρέθηκε από το ΔΣ του νοσοκομείου Αγλαία Κυριακού καιαπομακρύνθηκε και από την Εθνική τράπεζα με εντολή του προέδρου κ. Αλεξ. Τουρκολιά,καθώς ήταν υπάλληλος της Εθνικής και ανήκε στο σωματείο των μη πτυχιούχωνυπαλλήλων, με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Να σημειωθεί, ότι χρέη προέδρου του ΔιοικητικούΣυμβουλίου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έως ότου εκλεγεί ο νέοςπρόεδρος, θα εκτελεί η αντιπρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Παίδων ΑγλαΐαΚυριακού, κυρία Μαριόγκα Φραγκάκη.

Προθεσμία, επίσης, έλαβε από την ανακρίτρια Διαφθοράς,που χειρίζεται την υπόθεση, και ο 40χρονος που κατηγορείται στην υπόθεση γιααπλή συνέργεια στις πράξεις του κ. Τομπούλογλου.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Τομπούλογλουεπανέλαβε ότι «η Δικαιοσύνη θα λάμψει» καθώς όπως είναι γνωστό, αρνείται τιςκατηγορίες που αντιμετωπίζει και υποστηρίζει ότι οι 25.000 ευρώ, που συνελήφθηεπ΄αυτοφώρω να παραλαμβάνει, ήταν ποσό που του δόθηκε για δωρεά στο νοσοκομείο.

Ο Εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σεβαθμό κακουργήματος.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης καιτης παθητικής δωροδοκίας και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Ο ισχυρισμός του κ. Τομπούλογλου είναι ότι πρόκειταιγια μια «στημένη υπόθεση». Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους: «πρόκειται περίσκευωρίας. Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οιυποχρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πλημμελείς και γι' αυτό φοβότανμήπως κηρυχθεί έκπτωτη».

Πάντως, πολλά είναι τα επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του ΧάρηΤομπούλογλου, όπως αποκαλύπτει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

«Εγώ δεν είμαι ο μ... αυτή την εποχή να αναθέτω190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιοσε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρείατο θέμα για την παχυσαρκία, ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τουςκαταστρέψω».

Τη φράση αυτή ακούγεται να λέει στον ενδιάμεσο, ο ΧάρηςΤομπούλογλου, προκειμένου να πετύχει να πάρει χρήματα από την εταιρεία που είχεκερδίσει τον διαγωνισμό, όπως προκύπτει από την ογκωδέστατη δικογραφία πουσχηματίστηκε σε βάρος τού μέχρι πρότινος κρατικού αξιωματούχου.

Από τα στοιχεία που καταγράφηκαν, τόσο με την άρση τουτηλεφωνικού απορρήτου τού κατηγορουμένου για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκίαπρώην επικεφαλής του νοσοκομείου, όσο και από βιντεοσκόπησή του, προκύπτει ότιο κατηγορούμενος όχι μόνο απειλούσε την εν λόγω εταιρεία με έκπτωσή της από τοέργο αν δεν του κατέβαλε 30.000 ευρώ -που εν συνεχεία έγιναν 25.000 - ως«δώρο», αλλά και υποσχόταν ότι εφόσον πάρει χρήματα θα έδινε και άλλεςδουλειές.

Σύμφωνα με βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία, ο κ.Τομπούλογλου στις 9 Δεκεμβρίου σε συνάντησή του με τον ενδιάμεσο καταγράφηκε ναλέει: «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναιδιατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον γιατρό θα τους δώσω και άλλεςδουλειές». Λίγες μέρες μετά, σε γραπτό μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος τουνοσοκομείου στο πρόσωπο που διαμεσολαβεί αναφέρει: «Την τρίτη έχω ΔΣ, πρέπει ναέχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ». Σε άλλη τηλεφωνικήσυνομιλία του, στις 16 Δεκεμβρίου, και πάλι με τον ενδιάμεσο, ο κ. Τομπούλογλουφέρεται να λέει: «Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα ... Εγώ μόνο εσέναεμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και γιατον γιατρό».

Ο κ. Τομπούλογλου φαίνεται να υποστηρίζει ότι οσυνεργός του -που θα απολογηθεί και αυτός σήμερα- δεν γνώριζε τίποτα, και ότιτον κάλεσε όταν ήταν να παραλάβει τα χρήματα «για να μην πέσω θύμα ληστείας», ;όπως είπε χαρακτηριστικά.