ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παιδιά προσχολικής ηλικίας, τηλεόραση και παχυσαρκία

Παχυσαρκία κινδυνεύουν να εμφανίσουν όσα παιδιά προσχολικήςηλικίας ξοδεύουν πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση, σύμφωνα με μία νέααυστραλιανή έρευνα που
Παιδιά προσχολικής ηλικίας, τηλεόραση και παχυσαρκία

Παχυσαρκία κινδυνεύουν να εμφανίσουν όσα παιδιά προσχολικήςηλικίας ξοδεύουν πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση, σύμφωνα με μία νέααυστραλιανή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και δημοσιεύεται στο διεθνές ιατρικόπεριοδικό «International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity».

Εκτός, όμως, από τη συσσώρευση λίπους, το οποίο στην πλειοψηφίατων περιπτώσεων συνοδεύει τα άτομα και στη μετέπειτα ζωή, η τηλεόραση συνδέεταικαι με την υποβάθμιση της συνολικής φυσικής κατάστασης των παιδιών.

Όπως προέκυψε από τα συμπεράσματα, κάθε επιπλέον ώρα τηλεόρασηςμέσα στην εβδομάδα από ένα παιδί ηλικίας περίπου 2,5 ετών, μειώνει κατά περίπουένα τρίτο του εκατοστού το άλμα εις μήκος ενός παιδιού του δημοτικού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσο πιο δύσκολα τα καταφέρνει έναπαιδί στα σπορ στο σχολείο, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να αποφεύγει τηνφυσική δραστηριότητα, αργότερα, ως ενήλικας.