ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασθένειες σε γαστρεντερικό και αναπνευστικό προκαλεί η χαμηλή βιταμίνη Α

Ασθένειες σε γαστρεντερικό και αναπνευστικό προκαλεί η χαμηλή βιταμίνη Α
Σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από ασθένειες του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού διατρέχουν τα παιδιά που παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης A,

Σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από ασθένειες του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού διατρέχουν τα παιδιά που παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης A, σύμφωνα με τα ευρήματα μίας νέας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Nutrition».

Για τις ανάγκες της μελέτης οι ερευνητές συνεργάστηκαν με περίπου 2.800 παιδιά ηλικίας από πέντε έως δώδεκα ετών που κατοικούσαν στην Κολομβία και συγκεκριμένα στην Μπογκοτά.

Όσο πιο χαμηλά ήταν τα επίπεδα της βιταμίνης Α στον οργανισμό των παιδιών, τόσο περισσότερα ήταν τα περιστατικά εμετού, διάρροιας και πυρετού με βήχα.

Παλαιότερες έρευνες είχαν καταλήξει σε ασαφή συμπεράσματα ως προς την επίδραση της βιταμίνης Α στην υγεία των βρεφών και των παιδιών κάτω των πέντε ετών.

Τέλος, στη συγκεκριμένη μελέτη, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι και άλλα στοιχεία όπως ο σίδηρος, το φολικό οξύ και η βιταμίνη Β12 είναι σημαντικά για το ανοσοποιητικό, ωστόσο μόνο για τη βιταμίνη Α προέκυψε κάποιος συσχετισμός με τις ασθένειες.


 

BEST OF NETWORK