ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ρόφημα που θα σας κάνει πιο έξυπνους

Είναι γνωστές οι ευεργετικές του ιδιότητες σε άλλους τομείς της υγείας μας, αλλά πλέον οι επιστήμονες ισχυρίζονται, ότι κάνει «θαύματα» και σε λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η αντίληψη και η μνήμη
Το ρόφημα που θα σας κάνει πιο έξυπνους

Είναι γνωστές οι ευεργετικές του ιδιότητες σε άλλους τομείς της υγείας μας, αλλά πλέον οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι κάνει «θαύματα» και σε λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η αντίληψη και η μνήμη.

Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία, το πράσινο τσάι βοηθά στην καλύτερη επικοινωνία των διαφόρων περιοχών του εγκεφάλου, ενώ οι επιστήμονες κατέγραψαν σημαντικές βελτιώσεις σε ασκήσεις μνήμης σε άτομα που καταναλώνουν πράσινο τσάι.

Με τη βοήθεια της μαγνητικής απεικόνισης, οι επιστήμονες κατέγραψαν σημαντική αύξηση στις συνάψεις των νευρώνων μεταξύ του πλευρικού και του πρόσθιου φλοιού του εγκεφάλου.

Προηγούμενες έρευνες είχαν αποδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού για την υγεία μας, αλλά η συνεισφορά του στους μηχανισμούς των νευρώνων του εγκεφάλου δεν ήταν γνωστές μέχρι τώρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Psychopharmacology.