ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς ένα φτάρνισμα μπορεί να σας στείλει στο… νοσοκομείο

Πώς ένα φτάρνισμα μπορεί να σας στείλει στο… νοσοκομείο

Ένα ξαφνικό φτάρνισμα ταράζει τη σπονδυλική μας στήλη και αυξάνει κατά 38% την πίεση μεταξύ των σπονδύλων.

Ένα ξαφνικό φτάρνισμα ταράζει τη σπονδυλική μας στήλη και αυξάνει κατά 38% την πίεση μεταξύ των σπονδύλων.

Γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να καταλήξετε στα επείγοντα;

Γερμανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κραδασμοί που συνοδεύουν το αναπάντεχο φτάρνισμα μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στη μέση ή την πλάτη μας.

Η καθιστική ζωή και η ανύψωση αντικειμένων μεγάλου μεγέθους αυξάνει εκθετικά το φορτίο στη σπονδυλική μας στήλη. Όταν αυτό συνδυάζεται με το ξαφνικό τράνταγμα από το φτάρνισμα μπορεί οι βλάβες στη μέση να είναι σοβαρές.

Στη Βρετανία έχει καταγραφεί περιστατικό όπου μια γυναίκα παρέμεινε κλινήρης για δύο ολόκληρα χρόνια, καθώς ένα δυνατό φτάρνισμα την οδήγησε στα πρόθυρα της παράλυσης.

Επίσης, ένας 38χρονος άνδρας από τις ΗΠΑ υπέστη ρήξη στο λάρυγγα, όταν έκλεισε με δύναμη το στόμα και τη μύτη του την ώρα που φταρνίστηκε, σύμφωνα με έκθεση ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Η ρήξη ήταν αποτέλεσμα της υπερβολικής πίεσης που ασκήθηκε στον κλειστό αεραγωγό.

Το συχνό περπάτημα και οι διατάσεις βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στη σπονδυλική στήλη και απελευθερώνουν τη συσσωρευμένη ένταση. Έτσι, μπορούμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο που κρύβει ένα φαινομενικά αθώο φτάρνισμα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς ένα στενό τζιν μπορεί να σας στείλει στο νοσοκομείο

Τεστ: Δείτε αν η δουλειά σας απειλεί τη ζωή σας!

Οι 8 κίνδυνοι που απειλούν το συκώτι σας!

BEST OF NETWORK

PlusQueen