ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόσο να πίνετε για να μην χαλάσετε τη δίαιτα

Την “λεπτή κόκκινη γραμμή” στην κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται πως βρήκαν Βρετανοί ερευνητές που, αν τη περάσετε, τότε το πιθανότερο είναι να προσθέσετε χιλιάδες θερμίδες στον οργανισμό σας μόνο και μόνο για να συνέλθετε από τη ζάλη και το μεθύσι
Πόσο να πίνετε για να μην χαλάσετε τη δίαιτα

Την “λεπτή κόκκινη γραμμή” στην κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται πως βρήκαν Βρετανοί ερευνητές που, αν τη περάσετε, τότε το πιθανότερο είναι να προσθέσετε χιλιάδες θερμίδες στον οργανισμό σας μόνο και μόνο για να συνέλθετε από τη ζάλη και το μεθύσι.

Είναι το σημείο εκείνο που κατά μέσο όρο χάνουμε τον έλεγχο του πόσο πίνουμε και καταλήγουμε να επιστρέφουμε στο σπίτι το βράδυ με παραπάνω αλκοόλ στον οργανισμό μας και πολλές παραπάνω θερμίδες από “γρήγορο φαγητό” που μας βοηθάει να συνέλθουμε.

Τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας από την κυβερνητική πλατφόρμα “YouGov” της Μ. Βρετανίας σε δείγμα 2.042 ατόμων, έδειξαν ότι αν ξεπεράσει κανείς τα 1,2 λίτρα μπύρας ή τα τρία μεγάλα ποτήρια κρασί κατά την βραδινή του έξοδο, το πιθανότερο είναι να καταναλώσει περίπου 6.300 θερμίδες παραπάνω μέχρι να συνέλθει την επόμενη μέρα.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τη στιγμή που ξεπερνούσαν τις 9,3 μονάδες αλκοόλ, οι συμμετέχοντες έτειναν να καταναλώνουν κατά μέσο όρο 4.305 επιπλέον θερμίδες το ίδιο βράδυ από φαγητά και ποτά και άλλες 2.000 επιπλέον θερμίδες την επόμενη μέρα.

Οι μισοί από όσους ξεπερνούσαν την “λεπτή κόκκινη γραμμή” των 9,3 μονάδων αλκοόλ, ακύρωναν το πρόγραμμα γυμναστικής την επόμενη μέρα και αντιθέτως καθόντουσαν μπροστά στην τηλεόραση, στο κρεβάτι ή τον υπολογιστή για πολλές ώρες.

Η έρευνα είχε στόχο να παρουσιάσει επιστημονικές αποδείξεις μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και της παχυσαρκίας.

Η κόκκινη γραμμή για τους άντρες διαπιστώθηκε ότι είναι στις 10,5 μονάδες αλκοόλ και για τις γυναίκες στις 8 μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να πίνεις όλο το βράδυ παραμένοντας… νηφάλιος!

Hangover: Ξεπεράστε το με 5 σπιτικά υλικά

Πιο επικίνδυνο το αλκοόλ για τις γυναίκες απ’ ότι για τους άνδρες

Δείτε με πόση ζάχαρη σας φορτώνουν μόλις δύο ποτηράκια αλκοόλ